Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nest etter raske gåturer er styrketrening nå den mest utbredte treningsaktiviteten, ifølge SSBs levekårsundersøkelse. Foto: Mikaela Berg Foto: Mikaela Berg
Nest etter raske gåturer er styrketrening nå den mest utbredte treningsaktiviteten, ifølge SSBs levekårsundersøkelse. Foto: Mikaela Berg Foto: Mikaela Berg les mer

Trening

Nå er styrketrening mer populært enn langrenn

Færre sykler og går på ski ifølge ny levekårsundersøkelse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

 Andelen nordmenn som trener minst én gang i uken har økt med nær 20 prosentpoeng de siste 15 årene, viser den nye levekårsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 83 prosent oppgir nå at de trener ukentlig.

Undersøkelsen gjennomføres hvert tredje år. I år viser den at styrketrening for første gang mer populært enn langrenn. 

Mer enn 6800 personer har svart på undersøkelsen, og oppgitt hvilke treningsaktiviteter de har deltatt på de siste 12 månedene.

Styrketrening er den aktiviteten som har økt mest over tid. Om lag 40 prosent hadde drevet med styrketrening i 2013 og 2016, mot 24 prosent i 2004. 

Andelen som oppgir å trene langrenn og sykling faller derimot sammenlignet med tidligere målinger, og ligger nå på rundt 35 prosent, ifølge undersøkelsen.

– Forskjeller i værforhold fra år til år kan være en faktor som påvirker andelen som driver med slike utendørsaktiviteter, skriver SSB.

Det er en klar sammenheng mellom utdannelsesnivå og fysisk aktivitet, skriver SSB. 90 prosent av dem som har høyere utdannelse trener ukentlig, mot 75 prosent av dem som har utdannelse på grunnskolenivå. 

DNTV: Alpinlandslagets helvetesuker

Aktiv Statistisk sentralbyrå Langrenn Sykling Styrketrening Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.