Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kronprins Haakon (midten) fullførte Birkebeinerrennet med stil lørdag – søk opp «H.K.H» så finner du både ham og den danske kronprinsen og kan se om du slo de kongelige i deler av løypen.  Foto: Geir Olsen / Birken
Kronprins Haakon (midten) fullførte Birkebeinerrennet med stil lørdag – søk opp «H.K.H» så finner du både ham og den danske kronprinsen og kan se om du slo de kongelige i deler av løypen.  Foto: Geir Olsen / Birken les mer

Langrenn

Sjekk hvor du tapte og vant i Birken

Sjekk hvor i løypa du slo venner, kjente og kronprinsen – og hvordan det gikk med vennskapelige veddemål. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Årets Birkebeinerrenn ble avholdt i strålende vær. Løypene ble kanskje ikke så raske som enkelte hadde håpet, men mange brant mye krutt og gikk fort fra Rena til Lillehammer. 

Tiden du gikk på er velkjent, men nå kan du enkelt sjekke hvor i løypa du gjorde det best i forhold til venner, og hvor du kanskje har mer å hente. Kanskje får du en pekepinn om hva du bør fokusere på frem til neste renn.

  • Gå inn på www.dn.no/birken2017 og søk opp ditt navn, og legg så til navnene på de du ønsker å sammenligne deg med – så får du en oversikt over tidsdifferanser på alle mellomtider. 
  • Hvis du registrerte løpet med Strava-appen kan du få resultatene fra de fem målestrekningene som var markert i løypen, og få en indikasjon på om du var best på staking, klatring, glid eller sluttspurt opp den siste lille bakken, som i år kanskje var litt mindre vond enn andre år (krever ekstra søk hvis registrert navn på Strava og Birken avviker).  
  • Hvis du på forhånd la inn en tidsutfordring, eller ble utfordret, kan du nå følge lenken som ble delt og se resultatene – og se hvor du vant og tapte tid. 

Se din Birken-analyse av vunnet og tapt tid her

Denne strekningen skiller mest

I samarbeid med Birken hadde DN markert målestrekninger fem steder i løypen. Det var en glidtest ned fra Dølfjellet, klatringer mot Raudfjellet og Midtfjellet, staking over flatene før Sjusjøen og opp den siste bakken under kraftledningene, rett før mål. Disse strekningene er lagt opp for å måle farten i én type terreng. 

En gjennomgang av de 100 beste som gikk med Strava viser, kanskje ikke helt overraskende, at hastigheten opp den siste bakken er det som skiller mest. Deretter kommer de slake bakkene opp mot Raudfjellet: 

Hvor mye lengre tid nummer 100 brukte i forhold til den raskeste: 

  • Den siste lille bakken: 35 prosent 
  • Raudfjellet-klatring: 29 prosent
  • Midtfjellet-klatring: 26 prosent
  • Staking mot Sjusjøen: 

Blant de raskeste som går med Strava er Jon Kristian Dahl og Øystein Pettersen, samt Øyvind Moen Fjeld. Jon Kristian Dahl var raskest av alle med Strava på begge klatringene og stakingen, men ble relativt solid slått av Øyvind Moen Fjeld både på glid og i den siste bakken. 

Se din Birken-analyse av vunnet og tapt tid her

Se de offisielle resultatene på Birkebeiner.no

Aktiv Langrenn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.