Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Martin Johnsrud Sundby har vunnet femmilen i Holmenkollen to år på rad. Her fra seieren i mars. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix
Martin Johnsrud Sundby har vunnet femmilen i Holmenkollen to år på rad. Her fra seieren i mars. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix les mer

Langrenn

Martin Johnsrud Sundby turte ikke investere

Samtidig som Verdens Antidopingbyrå kjørte sak mot ham våget ikke Martin Johnsrud Sundby (32) å involvere seg i forretninger. Forsikringsbransjen er blitt hans første investering.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det har vært en deilig vår etter at den saken lå over meg i to år. I den prosessen jeg var gjennom turte jeg ikke å gjøre noe med ting som kanskje var spennende, fordi jeg ikke visste hva fremtiden ville bringe. Nå har jeg fått muligheten til å gjøre spennende ting og glede meg over det, sier Sundby om hvordan han holdt seg unna alt som hadde med forretningsdrift å gjøre de to foregående årene før investeringen i selskapet Tribe Venneforsikring.

Sundbys første investering, i et oppstartselskap, skjer året etter at han ble utestengt fra idretten i to måneder for brudd på reglementet til Verdens Antidopingbyrå, Wada. Torsdag er det ett år siden utestengelsen ble kjent for offentligheten på en pressekonferanse på Ullevaal stadion. Da hadde saken, som omhandlet dosering og metodebruk av astmamedisinen Ventoline i forbindelse med konkurranser, pågått i halvannet år. 

– Vanskelig situasjon

Sundby har ikke hatt noen egen profilering i sosiale medier og har vært lite synlig i markedsføring utenfor skisporet, til tross for at han har dominert i verdenscupen de siste årene.

– Føler du at saken fra fjoråret har heftet ved deg når du skal gjøre forretninger?

– Nei, ikke i det hele tatt og det er jeg utrolig takknemlig for. Det har ikke vært noe problem og det at jeg har kommet i kontakt med spennende mennesker som dette vitner om dette også, sier Sundby.

Selskapet kaller skiløperens investering en betydelig sum uten at han selv vil antyde hva det innebærer. De opplyser at de totalt har hentet inn 35 millioner kroner på investorsiden, 10 millioner i fjor og 25 millioner i år. Tribe satser på å knytte vennenettverk med forsikring på en ny måte. Målet til selskapet er å trekke folk mot det som skal kunne gi gunstige kollektive forsikringsavtaler.

– Dette er i alle fall et felt som angår alle. I fjor var jeg i en situasjon hvor ting ble reelt veldig plutselig. Man er jo vant til å leve i en verden der man forventer at alt ordner seg hele tiden. Dette ble en veldig vanskelig situasjon. Det var ikke nødvendigvis derfor jeg valgte å investere, men det kan ligge noe i bunn her, sier Sundby.

Skiforbundet tok på seg skyld i saken mot ham da landslagslegen hadde anbefalt behandlingen, som førte til utestengelsen. De utbetalte én million kroner for å kompensere skiløperen for tapte premiepenger, noe som ble kritisert. Sundby sier de hadde lange runder om dette og at han er ferdig med denne siden av saken. 

Jaktet Sundby-investering

Det er en kjent strategi for mange oppstartselskaper å hente kjente folk til å investere i selskapet og bruke dem aktivt i markedsføringen. 

I Sundbys tilfelle påpeker forsikringsselskapet at forsikring handler om tillit og at de ser på Sundby som en god ambassadør. Men Sundby er klar på at han er investor i dette prosjektet. 

– Dette er en investering i et prosjekt jeg syns er spennende og som jeg har tro på, sier Sundby.

Rune Brunborg, gründer og leder i Tribe Venneforsikring, forteller at de aktivt gikk for at Sundby skulle investere i selskapet og hadde en forbindelse inn til en av trenerne.

– Navnet hans er verdifullt å knytte til oss. Vi mener det har en positiv effekt på oss. Vi mener han utstråler trygghet og soliditet, sier Brunborg. 

Han forteller at de har takket nei til flere investorer og tenker både økonomisk og strategisk når det gjelder hvilke investorer de knytter til seg.

Tribe Venneforsikring

  • Forsikringsselskap etablert 1. august 2016 som tilbyr rabatterte forsikringer om du og vennene dine unngår erstatningsskader.
  • Startet av tidligere strategisjef i Skandiabanken og leder for Finn.no-selskapet Penger.no, Rune Brunborg (39); tidligere produktsjef i Finn, Henrik Nygård Sjølie (32); seriegründer Tore Malme (42); tidligere leder for sparing i DNBs e-business divisjon og Skandiabanken Finn Hungerholdt (51) og tidligere markedssjef i Skandiabanken Trond-Erik Birkeland (60).
  • Rune Brunborg er daglig leder og styreleder. 

Nøkkeltall 2016:

Driftsinntekter: 23.263 kroner

Driftsresultat: – 2,958 millioner kroner

Resultat før skatt: – 2,963 millioner kroner

Vis mer

Fersk investor

Alpinisten Aksel Lund Svindal har de siste årene investert i flere oppstartsselskaper og gjort vellykkede investeringer på børsen, der han blant annet har hentet ut en gevinst på flere titall millioner kroner på aksjene i Bank Norwegian

Aksjonærregisteret viser at Sundby ikke hadde investeringer i selskaper på Oslo Børs ved årsskiftet. Men skiløperen sier han nå er blitt nysgjerrig på dette etter hans nye investering.

– Jeg har møtt mennesker som er inspirerende og det er en unik mulighet for meg å lære noe og tilegne meg kunnskap som ufaglært. Jeg har ikke mye skolegang utenom idrettslivet og kan egentlig veldig lite utenom det, sier Sundby.(Vilkår)

Aktiv Martin Johnsrud Sundby Tribe Venneforsikring Forsikring Langrenn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.