Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Med storslagen utsikt mot fjorden nyter Karsten Gefle lett snø nedover Alperittløypa. Foto: Thomas T. Kleiven
Med storslagen utsikt mot fjorden nyter Karsten Gefle lett snø nedover Alperittløypa. Foto: Thomas T. Kleiven les mer

Skisport

Fire perfekte frikjøringslinjer

Hvordan finner de beste skikjørerne de beste linjene? Her er DNs guide til en strålende nedtur.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det ser lekende lett ut der Karsten Gefle suser nedover Alperittløypa på Strandafjellet mens solen skinner og løssnøen spruter. Men en perfekt nedtur er avhengig av grundig planlegging og et godt linjevalg. DN har plukket ut fire norske skidestinasjoner, og kjørt de beste frikjøringslinjene med de som kjenner dem aller best.

– En god linje er en linje du mestrer uten å nøle, sier Dennis Risvoll.

Han er en av verdens beste frikjørere, kjent for å gi alt når han setter utfor. Men tømreren fra Vågå er mest opptatt av å finne flyten. Hans beste råd er å velge en linje som ikke er for vanskelig. Det er viktig å kjøre målrettet og kontrollert uten å nøle eller stoppe for mye.

Risiko

DN har kartlagt fire linjer, i Hemsedal, Røldal, på Strandafjellet og i Narvik. Noen av disse linjene går i skredterreng. Erfaring med bruk av skred­søker, søkestang og spade er en forutsetning for å kjøre på disse stedene. Vi oppfordrer til kun å oppsøke denne type terreng med guide. Selv med rett utstyr, mye erfaring og flinke guider har du ingen garanti for å ikke bli tatt av skred.(Vilkår)

Aktiv Skisport
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.