Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Nye ski til vinterferien? Skiskole med Erling Jevne

Klassisk-ekspert Erling Jevne vant stafett-gull og sølv på tremilen under vinter-OL i Nagano i 1998. Her viser han hvordan du får bedre teknikk i staking, dobbeltak med fraspark og diagonalgang. Foto: Geir Olsen
Klassisk-ekspert Erling Jevne vant stafett-gull og sølv på tremilen under vinter-OL i Nagano i 1998. Her viser han hvordan du får bedre teknikk i staking, dobbeltak med fraspark og diagonalgang. Foto: Geir Olsen les mer

Langrenn

Disse teknikkene gjør deg til en bedre skiløper

Se tidligere OL-vinner Erling Jevnes klassisk-tips.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I staking gjelder det å bruke overkroppen for alt den er verdt. Her viser Erling Jevne hvordan du skal stå for å få hele kroppen til å søke fremover.

Blir det for tungt til å stake, men for lett til diagonalgang, er dette den beste teknikken. Se tipset Oddvar Brå ga for over 30 år siden, og som Erling Jevne sier fremdeles gjelder.

I denne teknikken handler det først og fremst om å finne balansen. Se hvordan Erling Jevne bruker armene og blikket for å få en god og sterk diagonalgang.


Tipsene ble opprinnelige publisert vinteren 2015.(Vilkår)Aktiv Langrenn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.