– Vi har bevist at vårt mål om 12 prosent egenkapitalavkastning er både ambisiøst og realistisk. DNB har lykkes med sin plan om å oppnå kapitaleffektivitet, kostnadskontroll og inntektsøkning. Vi har nå etablert et enda mer ambisiøst mål for kostnadsreduksjoner mot 2017, fra en kostnadsgrad på under 45 prosent til rundt 40 prosent, sier DNBs konsernsjef Rune Bjerke i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag torsdag.

Vil oppfylle kravet

DNB regner med å oppfylle kapitalkravet fra de norske myndighetene på 13 prosent senest i 2016, og konsernet har etablert et nytt minimum kapitalnivå på 14 prosent. DNB har som mål å gradvis øke utdelingsgraden fra det nåværende minimumsnivået på 25 prosent, med start i 2014. Når kapitalnivået er nådd, er DNBs nye langsiktige mål å betale ut mer enn 50 prosent i utbytte, skriver banken i en pressemelding.

Solid

– Den norske økonomien har fortsatt vært sterk gjennom denne konjunkturperioden og vil ikke bli alvorlig rammet av en lengre periode med lave oljepriser. Det vil fortsatt være et høyt investeringsnivå i oljeindustrien, selv om det vil gå ned fra dagens ekstraordinært høye nivå. Vi har en robust kredittportefølje, som vist i EBAs siste stresstest, der DNB er rangert som en av de mest solide bankene i Europa, sier Rune Bjerke.

50 prosent i utbytte

DNB har som mål å gradvis øke utdelingsgraden fra det nåværende minimumsnivået på 25 prosent, med start i 2014. Når kapitaldekningsnivået er nådd, er DNBs nye langsiktige mål å betale ut mer enn 50 prosent i utbytte.

Det fremgår av en pressemelding i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag.

Det langsiktige målet på mer enn 50 prosent i utbytte kan kombineres med tilbakekjøp når utbyttegraden overstiger 50 prosent, opplyses det i presentasjonsmaterialet.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Bommet med tre milliarder
Oljeprisen stuper på signal om at Opec ikke kutter

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.