DNB beklager, og innrømmer overfor Aftenposten at de ikke har fulgt rutinene. Dette kom fram under forberedelsene til en gransking.

– Konkret betyr det at det er tatt vare på all epost, i stedet for kun det som er virksomhetsrelatert, skriver informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB i en epost til avisa.

Den ulovlige lagringen av eposter ble kjent da advokatfirmaet Hjort på vegne av DNBs styre i mai varslet at det vil gjennomgå tidligere ansattes eposter tilbake til 2004. Gjennomgangen var et ledd i en gransking av bankens opprettelse av selskaper i skatteparadiser, som ble kjent gjennom de såkalte Panama-papers, skriver avisa.

De gamle epostene skulle vært slettet måneder etter at en ansatt har sluttet, i henhold til personopplysningsforskriftens paragraf 9-4. Mange av de ansatte som omfattes av granskingen, sluttet i banken for flere år siden.

DNB har sendt melding til Datatilsynet om avviket. Tilsynet bekrefter overfor avisen at det vil ta for seg avviksmeldingen mandag, og at det kan komme til å kreve ytterligere undersøkelser.

Alle som har egen epostkonto hos arbeidsgiver, kan oppleve at arbeidsgiveren leser eposten. Men dette kan bare skje dersom ønsket om slikt innsyn oppfyller krav i forskrift om behandling avpersonopplysninger (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Høili selger strandeiendom for 66 mill.

Holder kortene tett om skatteparadis dnPlus  (DN+)

Nå kan du kjøpe luksusyachter, privatfly og rådyre diamanter på milliardærenes «Finn.no»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.