Konsernsjef Rune Bjerke i DNB tjente til sammen 7,86 millioner kroner i 2014, ifølge DNBs årsrapport.

Av dette utgjorde 5,25 millioner fast grunnlønn, 2,17 millioner i bonus og resten ulike ytelser.

Konsernsjefens pensjonsordning er regnskapsmessig kostnadsført med 3,7 millioner kroner for regnskapsåret 2014, mot 3,46 millioner i 2013. Kostnadene fordeles mellom DNB ASA og DNB Bank ASA.

Mer enn sjefen

Til tross for at Bjerke tjener mer enn de fleste i konsernet, var det som «vanlig» én person som tjente mer.

Konserndirektør Ottar Ertzeid fikk i fjor utbetalt til sammen 12,7 millioner kroner.

Grunnlønnen hans bestod av 8,38 millioner kroner. I tillegg fikk han utbetalt en bonus på 3,83 millioner kroner og 210.000 kroner i ytelser.

Det er ikke første gang Ertzeid får mer lønn enn sjefen.

- Slik har det vært hele tiden, sier konserndirektør for kommunikasjon Thomas Midteide i DNB.

- Sjefen for Markets har alltid tjent mer totalt sett enn konsernsjefen. De som leder meglerhus har generelt godt betalt, og slik er det her også. Selv om vi i DNB ikke skal være markedsledende på lønn, så må vi være «in ball park» slik at vi klarer å tiltrekke oss veldig god kompetanse, forklarer Midteide.

Fra 2007 til 2012 fikk Ertzeid utbetalt til sammen 64 millioner kroner.

Kvinner på bunn

Av de ansatte i konsernledelsen med lavest grunnlønn, er alle kvinner:

Konserndirektør Kari Olrud Moen hadde 2,683 millioner kroner i grunnlønn i fjor, konserndirektør Kjerstin Braathen har 2,795 millioner kroner og konserndirektør Liv Fiksdahl er oppført med 2,835 millioner kroner.

Ifølge Midteide er dette tilfeldig.

- Det har nok ikke noe med kjønn å gjøre, men med hvilke stillinger man har. Vi er absolutt opptatt av likelønn i hele DNB, og det mener vi at vi er flinke til. I konsernledelse er grunnlønnen basert på hvilken jobb man har.

DNB Markets, som er bankens meglerhus, fikk et driftsresultat før skatt på 9,795 milliarder kroner ifjor. Resultat etter skatt forløp seg til 7,15 milliarder kroner i fjor mot 6,185 milliarder i 2013.

 

Les også: Asia i dag: Vil tvangsfusjonere selskaper og skape globale giganter

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

USA i dag: Rekordbonuser på Wall St.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.