I en pressemelding søndag kveld skriver Bjerke at han vil forklare seg om saken til styret så snart den er blitt gjennomgått internt:

– DNBs advokater har satt i gang en grundig undersøkelse av alle sider ved saken. Styret får en redegjørelse når disse undersøkelsene er ferdige, skriver Bjerke.

Selskapet opplyser til Aftenposten at det er styret som har bedt om redegjørelsen. Avisen avslørte søndag at DNBs datterselskap DNB Luxembourg i perioden 2006-2010 bisto rundt 40 kunder med å opprette selskap på Seychellene.

– Det burde vi ikke ha gjort. Med dagens interne regelverk ville det ikke skjedd, sier konsernsjefen.

– En skam

Staten er største aksjonær i DNB, og næringsminister Monica Mæland (H) ble informert om saken i forrige uke, opplyser kommunikasjonssjef Trond Viken i Nærings- og fiskeridepartementet til Dagbladet.

Flere finanspolitikere reagerer skarpt på avsløringene.

– Det er en skam å se at DNB, av alle, har brukt så mye krefter på å få kunder til aktivt å bruke skatteparadiser. Formålet med slike etableringer er hemmelighold og å unndra skatt fra land der virksomheten egentlig drives, sier leder i finanskomiteen på Stortinget Hans Olav Syversen til NTB.

– I samme periode som staten stilte opp med «gullkortet» for å hjelpe banker som DNB gjennom finanskrisen, satte banken opp kundeforhold i skatteparadis slik at penger kunne skippes ut av landet. Det er fullstendig uakseptabelt, sier Valen, som krever handling umiddelbart.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen, sier til NTB at hun også er svært skuffet over DNB.

– Selskapet har helt bevisst lagt til rette for skatteunndragelse. Jeg syns også det er påfallende og lite tillitvekkende at de velger å legge seg flate når avsløringene er et faktum og kjent i offentlighet, sier Marthinsen.

Les også: Asia i dag: Panama-lekkasjer ryster verden


Kobles til brasiliansk skandale

DNB angrer på skatteparadishjelp

 
Nordea dras inn i gigantavsløring

- 1600 ganger større enn Wikileaks  

Hold deg oppdatert på DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.