- Vi har stor respekt for den innsatsen Forbrukerrådet legger ned på vegne av norske forbrukere, men i dette tilfellet er vi uenige i at andelseierne i fondene har noe krav. Fondene er forvaltet i tråd med investorinformasjonen og det DNB har lovet, påpeker informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

Forbrukerrådet hevder at DNB har tatt 690 millioner kroner for mye betalt av kunder i tre aksjefond, og tok ut stevning mot finanskonsernet 21. juni i år. Onsdag leverte DNB sitt tilsvar til Oslo tingrett.

Bakgrunnen for kravet på vegne av 180.000 kunder er en påstand om at fondene er solgt og markedsført som aktivt forvaltede. Beregninger utført av Finanstilsynet og Norges Handelshøyskole viser imidlertid at fondene har vært passivt forvaltet, såkalte indeksfond.

DNB tilbakeviser at fondene i realiteten er såkalte skapindeksfond, og viser til at avkastningen i de aktive fondene har vært positiv for de aller fleste kundene. Bare åtte av kundene har dessuten klagd direkte til banken.

For å gi Forbrukerrådet mulighet til å prøve saken har DNB likevel foreslått å gjennomføre såkalte pilotsøksmål.

 

Les også: Kronen styrker seg etter positiv rapport

Norges Banks temperaturmåler: Økende vekst

- Dette er jo helt sprøtt. Jeg skjønner ingenting

 

Se DNtv:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert:

Her får barna smake maur fra Maaemo
Jørgen Lund Dalen (8) smaker på maur, servert av Maaemo-kokk Peder Støylen. Maaemo, Kontrast, Sentralen, Det norske kokkelandslaget og flere andre kokker i toppsjiktet stilte opp gratis på Geitmyra matkultursenters 5-årsjubileum søndag.
01:05
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.