- Bare seks prosent av våre kunder bruker kontanter i løpet av en dag, sier konserndirektør Trond Bentestuen i DNB til VG.

- Det er så mange farer og ulemper knyttet til kontanter, at vi har kommet til at de bør fases ut. I dag er rundt 50 milliarder kroner i omløp. Norges Bank kan bare redegjøre for 40 prosent av bruken, sier Bentestuen, som er direktør for personmarkedet i Norges største bank.

- 60 prosent av pengebruken er utenfor kontroll. Vi mener mye av det dreier seg om svart økonomi og hvitvasking, sier Bentestuen til VG.

Han sier forslaget om å kutte kontantene er behandlet i ledelsen i DNB.

- Når andelen som bruker kontanter daglig, er nede i seks prosent, så er det en så liten andel at vi mener det er på tide å ta en debatt om å fjerne dem.

Les også på DN.no onsdag:

LO splittes av pensjonsstrid

Spådde oljepris på 28 dollar fatet: Forutså oljeprisfallet

Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.