Deutsche Bank oppgraderer sin anbefaling på DNB til kjøp fra hold. Kursmål er uendret på 140 kroner, fremkommer av en oppdatering fra meglerhuset onsdag.

Meglerhuset viser til at DNB-aksjene har falt 21 prosent over de seneste tre månedene og ti prosent mot andre nordiske banker, drevet av lavere oljepris, marginpress som følge av lavere rente og tøffere kapitalkrav.

«Reguleringen er den nye, negative «storyen». Vi tror imidlertid DNB kan møte de høyere kravene gjennom inntjening, men venter samtidig at det nåværende utbyttet på 30 prosent vil ikke øke til 50 prosent før 2017», skriver meglerhuset.

Deutsche Bank mener DNB har klart å velge riktige kunder innen oljesektoren, noe som gjør at de vil bli mindre truffet av oljeprisfallet enn andre banker. De tror dessuten den finansielle og pengepolitiske fleksibiliteten til Norge vil gjøre at økonomien vil takle nedgangen knyttet til oljeprisfallet.

Meglerhuset tror rentekuttet til Norges Bank på sikt vil gi en negativ effekt for DNB, men at det vil tid før dette gjenspeiles på bunnlinjen.

«Vi tror effekten av timing kan føre til at marginene i tredje kvartal blir bedre enn forventingene», skriver meglerhuset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Yara kan få gruvetillatelse i Etiopia i år

700.000 Seat-biler omfattes av utslippsjuks

Ny bank kutter rentene

Se DNTV: Så fort åpner hun ti østers

Så fort åpner hun østers
Maria Petersen er nybakt mester i Norwegian Oyster Battle. Se hvor raskt hun åpner ti østers.
01:26
Publisert: