Fondet, som er en betydelig investor i norsk næringsliv, eier 6 prosent av DNB-aksjene. Nå har fondet kalt konsernledelsen inn på teppet, skriver Aftenposten, som gjennom Panama Papers nylig avslørte at banken hadde hjulpet kunder med å etablere selskaper i skatteparadiser.

- Vi har bedt om et møte med konsernledelsen i nær fremtid for å forstå fakta i saken, tiltak og prosessen videre, sier Nils Bastiansen, direktør for aksjeavdelingen.

Han understreker at Folketrygdfondet har tillit til styret i banken.

- Vi har og har hatt en god dialog med selskapet, og for oss er dialog hovedvirkemiddelet for å påvirke selskapene til å opptre i samsvar med våre forventninger og etablerte normer og regler, sier Bastiansen.

Svært få av de øvrige DNB-aksjonærene ønsker å snakke med Aftenposten i forkant av bankens generalforsamling tirsdag om en uke.

Jeanett Bergan i KLP, som eier 0,94 prosent av DNB-aksjene, kaller saken «kritikkverdig og uheldig», men konkluderer med at KLP har tillit til styret. Den nest største eieren i DNB, Sparebankstiftelsen, har tillit til både styret og konsernsjef Rune Bjerke, selv om skattesaken utgjør en «betydelig omdømmebelastning», ifølge administrerende direktør André Støylen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.