Kjersti Haugland er ansatt som ny sjeføkonom i DNB.

- Da jeg tok dette valget - og det er ikke så ofte man får en slik sjanse - visste jeg at DNB er en fin plass å jobbe. Det er et pulserende arbeidsmiljø med høyt tempo og flinke og hyggelige kollegaer, sier hun.

Haugland er allerede et kjent fjes i banken. Hun jobbet seks år som seniorøkonom i DNB Markets før hun gikk videre til Norges Bank for å bli assisterende direktør i enheten for politikk og analyse fra 1. januar i år.

- Det er en veldig priviligert situasjon å være i. Det var ikke en jobb jeg hadde lyst til å forlate, sier Haugland.

- Å være sjeføkonom i DNB er en veldig attraktiv stilling. Man har en stor nedslagsflate når det gjelder kunder og andre med tanke på å bære frem de analysene som jeg og teamet mitt vil gjøre. Det er et privilegium å få formidle det, sier hun .

Nå erstatter hun Øystein Dørum som sjeføkonom for DNB og DNB Markets, og skal lede teamet som har ansvar for makroøkonomisk analyse i banken.

- Han gjorde jobben på en helt formidabel måte. Han gjorde det på sin måte og så må jeg gjøre rollen til min, sier Haugland

- Jeg vil løse dette på min egen måte. Stikkordet er å være seg selv. Det vil nok være tydelig at jeg kommer til å gjøre dette på en litt annen måte enn andre sjeføkonomer, sier hun.

- En viktig rådgiver

- Vi kjenner Kjersti godt fra før, og vet at hun er høyt verdsatt både av kunder og andre interessenter. I tillegg kjenner vi henne som en hyggelig kollega som er godt likt i DNB. Vi er veldig glade for at hun vil komme tilbake til oss, sier Ottar Ertzeid, sjef for DNB Markets i en melding.

DNB Markets er Norges ledende verdipapirforetak. Rundt 700 ansatte tilbyr et bredt produktspekter til alle kundesegmenter, fra personkunder til store internasjonale konsern.

- Som DNB-konsernets og DNB Markets’ sjeføkonom blir Kjersti en viktig rådgiver for alle typer kunder i innland og utland, og i forskjellige kundesegmenter. Videre vil hun være en makroøkonomisk rådgiver for banken og representere DNB utad i spørsmål om makroøkonomi, herunder også renter og valuta, fortsetter Ertzeid.

Haugland er 38 år gammel og opprinnelig fra Ølen i Rogaland. Hun er utdannet samfunnsøkonom fra NHH og Universitat Pompeu Fabra. I tillegg til seks år i DNB Markets, har hun fra tidligere også til sammen syv års erfaring fra arbeid med finansiell stabilitet og pengepolitikk i Norges Bank.

For øyeblikket er Haugland i foreldrepermisjon, og hun tiltrer derfor i stillingen først 1. mars neste år.

Les også: Kronen styrker seg etter positiv rapport

Norges Banks temperaturmåler: Økende vekst

- Dette er jo helt sprøtt. Jeg skjønner ingenting

 

Se DNtv:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert:

Her får barna smake maur fra Maaemo
Jørgen Lund Dalen (8) smaker på maur, servert av Maaemo-kokk Peder Støylen. Maaemo, Kontrast, Sentralen, Det norske kokkelandslaget og flere andre kokker i toppsjiktet stilte opp gratis på Geitmyra matkultursenters 5-årsjubileum søndag.
01:05
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.