Den siste tjenesten blir kalt Vippstarter, og åpner for at organisasjoner kan starte en pengeinnsamling via Dnbs nettside. Dermed tar storbanken opp kampen mot de stadig flere folkefinansierte tjenestene som allerede finnes på nett i dag.

– Vi har fått tilbakemeldinger på at lag og foreninger og ideelle organisasjoner savner et godt og enkelt verktøy for pengeinnsamling. Derfor har vi utviklet Vippsstarter som gjør det enkelt å lage digitale innsamlingsaksjoner, sier Vipps-sjef Rune Garborg i Dnb.

Mobil folkefinansiering

Fra tirsdag kan alle som samler inn penger til noe, gå inn på vippsstarter.no og opprette sitt eget prosjekt. Dette kan igjen deles i sosiale medier, noe som gjør pengeinnsamlingen heldigital.

– De færreste går rundt med kontanter i dag, men svært mange ønsker å bidra til det lokale idrettslaget, korpset eller til veldedige organisasjoner. Vårt mål er å lage enkle digitale løsninger som ligger i forkant av utviklingen, og vi er ikke i tvil om at fremtidens innsamlinger kommer til å skje i Vippstarter, sier Garborg.

DNgrunder har i en serie artikler sett nærmere på ulike former for folkefinansiering. Les også:

Dette blir Norges første folkefinansierte rettssak

En baklengs salto og åtte minutter på scenen skaffet gründerselskapet 114 investorer

Slik omgår de nye investeringstjenestene loven

Kreftforeningen, Misjonsalliansen, Vålerenga fotball og Ekeberg skoles musikkorps er eksempler på organisasjoner har allerede opprettet sine egne innsamlingsaksjoner på nettsiden.

Betalingsvippen Vipps har vært en stor suksess for Dnb, og har blitt lastet ned over 1,5 millioner siden den ble lansert i fjor.

Hovedtjenesten er fortsatt vennebetaling, men den siste måneden har Dnb åpnet opp for en rekke nyheter i mobilappen:

  • Avtale med Ruter om betaling i app
  • Avtale med Elkjøp om mobilbetaling på nett
  • Åpner opp for at bedrifter kan betale med Vipps
  • TaxiFix har inngått avtale om bruk av Vipps for å betale taxiturer over hele landet

Til tross for flere tjenester og stadig flere brukere, så klarer ikke Dnb å tjene penger på mobilappen ennå.

– Vi tjener ikke penger på Vipps i dag. Vi må få veldig mange brukere på flere anvendelsesområder som gjør det attraktivt for brukeren, før vi begynner å tjene på den, sa konsernsjef Rune Bjerke i DNB til DN i mars.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se video:

Slik forklarer DNB-sjefen at Luxembourg-affæren kunne oppstå
- Det må ikke brukes som en unnskyldnig eller bortforklaring, men det er viktig å minne om dette...
01:34
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.