Resultatet på 710 millioner er ned med 32 prosent fra det foregående kvartalet, da meglerhuset oppnådde et resultat før skatt på 1,05 milliarder kroner. Dermed lykkes DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid ikke å oppfylle sin konsernsjef, Rune Bjerkes, krav på én milliard før skatt på bunnlinjen, slik meglerhuset gjorde i første kvartal.

Sist gang DNB-Markets ikke innfridde resultatkravet var fjerde kvartal i fjor, noe som skuffet Bjerke.

– Ottar bommet på målet i fjerde kvartal med nesten 60 millioner kroner. Men for hele året er han godt innenfor. Så derfor: «You are fine», sa Bjerke etter kvartalstallspresentasjonen for fjerde kvartal i fjor.

For 2017 hadde DNB Markets et samlet resultat før skatt og utlånstap på på 4,08 milliarder kroner. Men første halvår i 2018 har DNB Markets et samlet resultat på under 1,8 milliarder, noe som betyr at resultatkravet ikke er oppfylt samlet for 2018.

Viktig pådriver

Meglerhuset DNB Markets er en svært viktig pådriver for DNB-konsernets resultat og omsetning. DNB Marktets resultat utgjorde i årets første kvartal rundt 15 prosent av DNBs totale resultat, som da endte på sterke 7,1 milliarder kroner.

For andre kvartal i år leverte DNB-konsernet sterke tall, og hadde et resultat før skatt på 7,6 milliarder kroner. DNB Markets utgjør under ti prosent av dette i andre kvartal.

DNB Markets oppnådde i andre kvartal en omsetning i underkant av 1,5 milliarder kroner, ned fra drøyt 1,8 milliarder kroner første kvartal. Etterskatt-resultatet endte på 540 millioner kroner, som er 255 millioner svakere enn i det foregående kvartalet.

Ertzeid tjener mer enn Bjerke

Samtidig som at Bjerke stiller høye krav, kompenserer han også sjefene sine godt for forventningene sine. DN har tidligere skrevet DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid fikk i 2017 totale godtgjørelser på 13,5 millioner kroner fra DNB. Over de siste årene har meglerhus-sjefen tjent over 100 millioner kroner. Det er godt over konsernsjef Bjerke som over den samme perioden har mottatt rundt 60 millioner kroner.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22
Publisert: