DNB innkaller til pressekonferanse klokken 15.00 i dag, mandag, i forbindelse med oversendelse av en redegjørelse fra styret i DNB til Nærings- og fiskeridepartementet vedrørende DNBs datterselskap i Luxembourg sin rolle i etablering av selskaper på Seychellene for kunder.

Det melder DNB mandag.

DNB Private Banking skal ha hjulpet formuende kunder med å sluse penger til skatteparadiset Seychellene. Det ble kjent som del av lekkasjene i «Panama Papers»-avsløringene i forrige uke.

I det lekkede materialet kommer det frem at pengene er sendt via DNB Luxembourg, som har administrert 36 firmaer for 45 norske kunder, ifølge Aftenposten.

DNB har sagt at det hjalp rundt 30 norske kunder med en slik struktur på Seychellene.

Selskapene ble opprettet mellom 2006 og 2010, og ordningen fortsatte til ifjor.

Mæland vil ha svar

Næringsminister Monica Mælands (H) varslet i et intervju med Dagsavisen at hun vil ha svar på hvorfor det forekommer virksomhet som ikke burde skjedd.

– Jeg forventer at styret gjør det de kan for å bringe alle fakta på bordet. At de finner ut hva som har skjedd. Hvem som har gjort hva, hvem som har visst hva, og hvorfor det er slik, sier statsråden til avisen.

Staten ved Mælands departement eier 34 prosent av banken, og Mæland vil ha klare svar fra styret.

– Jeg forventer at vi får svar på de spørsmålene vi har stilt, og de opplysningene som har fremkommet i pressen, sier Mæland.

DNB innrømmer at de ikke ga riktig informasjon da næringsministeren i 2014 spurte banken om den hadde befatning med skatteparadiser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: «Nei, DNB Luxembourg hjelper ikke kundene med å unndra skatt»

DNB innrømmer å ha feilinformert Mæland

Solberg: DNB skal få muligheten til å svare

Statlig investeringsselskap satser tungt i skatteparadiser

Fått med deg denne?
Mæland: DNB avviste befatning med skatteparadis
Næringsminister Monica Mæland (H) fikk spørsmål om DNBs befatning med skatteparadiser, som er avslørt gjennom de såkalte Panama-papirene, da hun møtte i Stortinget onsdag.
00:29
Publisert: