DNB har vært i hardt vær etter at det ble kjent at banken over flere år har hjulpet kunder med å sluse store formuer til skatteparadiset Seychellene.

11. april måtte styret i DNB levere en redegjørelse til hovedeieren Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Næringsminister Monica Mæland var ikke fornøyd, og krevde svar på flere oppfølgingsspørsmål.

Nå opplyser kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til DN at det vil ta flere måneder før svaret ligger på statsrådens bord. Årsaken er at styret har satt i gang en ekstern gjennomgang av saken - et oppdrag som ble gitt til advokatfirmaet Hjort.

- Vi fikk to parallelle prosesser som henger tett sammen, og da var det mest fornuftig å samkjøre dem. Flere av spørsmålene fra vår største eier blir enklere å svare på etter at Hjort har undersøkt saken og snakket med alle involverte, sier Midteide.

Vil ta måneder

Dette betyr at svaret til Næringsdepartementet kan ventes «til sommeren en gang», opplyser Midteide.

- Hjort kommer til å bruke noen måneder på arbeidet sitt. Når de har lagt frem sine resultater for styret, har vi også den kunnskapen vi trenger for å besvare alle spørsmålene fra NFD på en god måte, sier han.

Ifølge Midteide har det ikke kommet noen protester fra departementet, som i utgangspunktet ikke satte noen tidsfrist.

Konsernsjef Rune Bjerke har hele tiden sagt at han og resten av konsernledelsen og styret ikke kjente til praksisen som foregikk gjennom datterselskapet i Luxembourg i perioden 2006 til 2015. Praksisen ble kjent som del av lekkasjene i «Panama Papers».

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Dette er hans største bekymringer for oljeprisen

Sjefen tok millioner – advokaten ble dømt dnPlus (DN+)

- Nedgangen kommer til å bli vesentlig mindre i 2017 enn den er i år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.