- Det danner seg et visst forklaringsbehov for allmennheten i lys av dette, og det imøteser jeg, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) til Aftenposten.

- Nå forventer vi selvfølgelig at eier får full klarhet i hva som har skjedd, sier finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen i Arbeiderpartiet.

- Det virker som om DNB fikk med seg alvoret i saken i mye større grad enn de har gitt inntrykk av tidligere, kommenterer SVs Snorre Valen.

De reagerer på opplysninger i Aftenpostens artikkel lørdag, hvor det framgår at konsernsjef Rune Bjerke i 2007 lovet finansminister Kristin Halvorsen (SV) full gjennomgang av alle rutiner ved datterselskapet i Luxembourg. Helt siden avsløringen om at datterbanken hadde hjulpet kunder med å opprette selskaper i skatteparadis, har Bjerke sagt at han ikke kjente til denne siden ved virksomheten.

Banken opprettholdt det omstridte tilbudet i tre år etter 2007.

Senterpartiets Geir Pollestad (Sp) finner det oppsiktsvekkende at skatteparadis-virksomheten ikke ble oppdaget hvis alle rutiner ble gjennomgått i 2007.

I en epost til Aftenposten viser informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til granskningen advokatfirmaet Hjorth har gjennomført av Luxembourg-virksomheten. «Hjort har hatt full innsikt i alle relevante dokumenter, og har også intervjuet alle involverte om denne saken. De har ikke funnet noe kritikkverdig ved DNBs håndtering av saken dere spør om nå», skriver han.

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

 

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: