- Dette er sannsynligvis den eneste kvartalspresentasjonen i Europa der slipsgraden er under 3 prosent.

Det sa en smørblid konsernsjef i DNB Rune Bjerke, da han fredag formiddag la frem DNBs kvartalstall. Og han har all grunn til å være i godt humør:

På tross av oljesmell, økt arbeidsledighet og dårlige utsikter for norsk økonomi: DNB økte resultatet med over en halv milliard kroner i årets andre kvartal - og banket med det forventningene.

Overfor DN understreker riktignok Bjerke at han nå forbereder seg på tøffere tider.

Under fredagens presentasjon gjentok banksjefen flere ganger at norsk økonomi er inne i en dårligere periode enn tidligere. En forsinket effekt gjør at nedturen ikke vil merkes for DNB før tidligst i 2016, mener han.

- Kommer oljesmellen til å påvirke DNBs resultater i det hele tatt?

- Ja, den kommer til å synes på våre resultater. Men effekten kommer sakte, og den kommer over tid. Den blir heller ikke nødvendigvis så dyp som mange frykter, sier Bjerke til DN.

- Ikke bare krisetilstander

DNBs eiendomsmeglere leverer tidenes høyeste boligsalg og DNBs meglerhus leverer et av sine beste resultater noen sinne i årets andre kvartal: DNB Markets leverer milliardresultat .

- Det er mye som skjer i norsk økonomi, både i aksje- og obligasjonssiden. Det er ikke bare krisetilstander, sa finansdirektør i DNB, Bjørn Erik Næss, under fredagens presentasjon. 

I et intervju i fredagens DN advarer også Bjerke mot svartmaling av økonomien.

Samtidig erkjenner han at banken ikke er helt upåvirket av nedturen.

- Vi merker effekten på nedgangen i norsk økonomi. Økonomisk vekst går ned, og en god del av selskapene, særlig innenfor oljesektoren møter utfordringer raskt. Dette er negativt både for oss og Norge som helhet, sier Bjerke.

- Må ikke overse problemene

Oljesmellen sprer seg til i dag alle bransjer i norsk økonomi, viste DNs konjunkturbarometer torsdag (NB. krever innlogging).

Den norske nedturen har lenge blitt varslet uten at noe har skjedd, påpekte NHO-direktør Dag Aarnes samme dag.

Bjerke mener forsinkelsen i effektene av den økonomiske nedturen kommer av at Norge hadde et særdeles godt utgangspunkt til å begynne med, og at omstillingen i norsk økonomi kan dempe nedturen.

- Vi må ikke overdrive problemene, men vi må heller ikke overse de problemene som eksisterer. Det er mange som har det tøft og vil fortsette å ha det tøft fremover. Vi håper at omstillingen gjør at nedturen blir begrenset, sier DNB-sjefen.

Les også på DN.no:

Eurosjefen varsler «en stor avgjørelse» om Hellas

Ryanair legger ned basen i Danmark

Kronen styrker seg på inflasjonstall

Se DNTV: Her er Dnb-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.