Hovedindeksen på Oslo Børs steg tirsdag, drevet blant annet av en sterk utvikling for DNB og Seadrill.

Oppgraderer DNB

DNB, som sluttet opp 3,5 prosent, var aksjen som trakk hovedindeksen mest opp tirsdag, løftet av at Bank of America Merrill Lynch og Carnegie har oppgradert aksjen.

Carnegie skriver en oppdatering at «Norge er mer enn kun olje» og oppgraderer sin anbefaling på DNB-aksjen til kjøp fra hold. Kursmålet oppjusteres til 125 kroner fra tidligere 105 kroner. (TDN Finans-artikkel klokken 09:28)

Pareto Securities fastholder tirsdag en kjøpsanbefaling på DNB med kursmål 140 kroner. I tillegg gjentar Exane BNP Paribas sin «outperform»-anbefaling på DNB med kursmål 122 kroner, ifølge Bloomberg Data.

DNB-aksjen ble omsatt for 763 millioner kroner på Oslo Børs tirsdag.

Kraftig løft for Seadrill

Ellers sluttet Seadrill-aksjen opp 22,5 prosent. Oppgangen kom etter at Bloomberg News, som viste til to ikke-navngitte kilder, meldte at Seadrills største aksjonær, John Fredriksen, skal være villig til å låne selskapet inntil 1,2 milliarder dollar som en del av en potensiell avtale med banker og obligasjonseiere for å restrukturere selskapets gjeld.

Tirsdag ettermiddag sendte Seadrill ut en melding hvor de sa at selskapet kjente til at Bloomberg hadde publisert en sak knyttet til selskapets pågående refinansiering- og rekapitaliseringsplan.

I meldingen viste Seadrill til det selskapet tidligere har kommunisert om dette, og at de fremdeles er i diskusjoner med «stakeholders» rundt planene. Selskapet opplyste videre at det ikke er noe vesentlig utvikling å melde.

Seadrill-aksjen ble omsatt for 302 millioner kroner på Oslo Børs.

Schibsted fortsatte ned

Schibsted falt ytterligere tirsdag, drevet av frykt for økt konkurranse fra Facebook. Schibsteds A-aksje har falt nesten ti prosent på litt over en uke. Analytikere trekker frem skuffende guiding fra kapitalmarkedsdagen som en viktig driver i forrige uke. Nedgangen denne uken har ifølge analytikerne vært drevet av frykt for økt konkurranse fra Facebook.

Teknologigiganten lanserte mandag Marketplace, en ny tjeneste for kjøp og salg. Tjenesten lanseres i første omgang i USA, Storbritannia, Australia og New Zealand.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,32 prosent til 630,85 poeng, omsatt for 3.904 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.