Arbeidstilsynet har funnet flere lovbrudd i sin kontroll av indiske arbeidere som jobber med tjenesten Vipps for DNB.

En foreløpig rapport viser at ansatte i det indiske IT-selskapet Tata Consultancy Services (TCS) arbeidet flere uker i strekk uten fri og mer overtid enn tillatt, melder NRK.

Foreløpig er det kun tatt stikkprøver, ifølge kanalen. I juni meldte NRK om ansatte som jobbet 14-16 timer per dag hver dag, også på helligdager.

DNB opplyser i en pressemelding av banken at det er snakk om «enkelte brudd på reglene for arbeidstid» og at banken ser alvorlig på saken.

Jobbet 51 timer i uken

Ifølge DNB viser Arbeidstilsynets foreløpige gjennomgang at 18 av totalt 290 konsulenter har jobbet noe lenger enn reglene tilsier. Den konsulenten som har jobbet mest, har gjennomsnittlig arbeidstid på 51 timer per uke, opplyser banken selv til NTB.

– Vi er ikke fornøyd med at det er fremkommet brudd på reglene om arbeidstid. Folk som jobber for DNB, enten de er ansatt eller jobber for en leverandør, skal ikke jobbe for mye. Samtidig er rapporten viktig fordi den viser at tilsynets foreløpige funn er langt mindre alvorlige enn det NRKs reportasjer i juni la til grunn, sier Øyvind Trangerud, direktør for teknologi- og leverandørstyring i DNB. (©NTB)

Les også:

Tøffere torsketider

- Jeg beklager virkelig

Aksjerabatt på 98 prosent dnPlus

Se også på DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.