DNB mener Finansdepartementets beslutning om en motsyklisk kapitalbuffer på 1,00 prosentpoeng var som ventet, og bufferen vil «isolert sett» gi et ekstra kapitalbehov på rundt ti milliarder kroner.

Det sier finansdirektør Bjørn Erik Næss i DNB i en kommentar til TDN Finans torsdag ettermiddag.

-Isolert sett vil dagens beslutning gi et ekstra behov for kapital på rundt 10 milliarder for DNB. Frem mot 2016 må DNB, som tidligere kommunisert, bygge 40 til 60 milliarder i egenkapital for å tilfredsstille kravene, inkludert den motsykliske bufferen, sier han.

DNB gjentar at de vil bygge kapital gjennom lavere kostnader, lavere utbytte, mer effektiv kapitalbruk, og gjennom å «videreføre et nødvendig nivå på inntjeningen».

Ifølge banken uttalte finansminister Siv Jensen torsdag at bufferkravet også vil gjelde utenlandske banker i Norge.

-Vi ser frem til en avkl#229 av regelverket som sikrer dette. Det er viktig for å unngå en svekkelse av norske institusjoners konkurranseevne, sier Næss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.