Torsdag holder Norges største bank, DNB, kapitalmarkedsdag i London.

Og det er lite positivt som legges frem for analytikere og presse:

* Banken planlegger nå å kutte minst ti prosent av antall ansatte frem til 2015. Tilsammen må opptil 1500 ansatte regne med å miste jobbene sine.

* Samtidig kutter selskapet kraftig i utbytteforventningene sine på mellomlang sikt fra 50 prosent til 25-50 prosent i 2012 til 2014. På lang sikt opprettholder banken imidlertid utbytteforventningene på 50 prosent.

* Målet om avkastning på egenkapitalen kuttes nå til 12 prosent mot 2015. På forrige kapitalmarkedsdag lå dette målet på over 14 prosent mot 2012.

I tillegg gjentar ikke selskapet målet om et driftsresultat før skatt og nedskrivninger på 30 milliarder kroner frem mot 2015, som det hadde på forrige kapitalmarkedsdag.

- [De nye målene] er svakere på papiret, men modigere i virkeligheten, skriver DNB i presentasjonsmaterialet.

Blant de viktigste grunnene til kuttene er økte kapitaldekningskrav og lave markedsrenter. I tillegg er skattenivået økt fra 24 til 26 prosent.

- Hvis vi leverer på målene tror jeg vil være en av de ti prosent beste bankene i Europa, og hvis vi ikke er det, må vi levere mer, sa Bjerke på dagens kapitalmarkedsdag.

Kuttene ingen bombe
Kuttene kommer neppe som noen overraskelse på markedet, da analytikerne lenge har vært skeptiske til bankens resultatmål. Pareto Securities skrev i en analyse før kapitalmarkedsdagen at det var fare for at DNB må jekke ned forventet avkastning og utbytte i årene som kommer, ifølge Dagens Næringsliv.

Nordeas aksjestrateg Erik Roland var også forberedt på kutt før dagens kapitalmarkedsdag.

- Vi forventer også at man senker utbyttepolitikken og setter av kapital til å møte nye kapitalkrav. Det har vært på investorenes agenda lenge. Vi tror derfor ikke dette vil bli sett på som en negativ overraskelse. Men det blir interessant å se hva som er priset inn i aksjekursen, sa han til DN mandag.

DNB faller 0,6 prosent på Oslo Børs, mens markedet er svakt opp.

DN.no er tilstede på kapitalmarkedsdagen og kommer tilbake med mer.

Les også: Rune Bjerke tar selvkritikk

- Hjelpe de fattige og ta jobben til Rune Bjerke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.