De siste dagene har DnB Nors shipping-lån vært omtalt en rekke ganger, med en antatt fare for at banken kan gå på milliardtap.

Les:
Frykter store shippingtap i DnB Nor
Mindre risiko i DnB Nor-lån

Nå rykker banken ut for å berolige finansmarkedet.

- Bedre enn gjennomsnittet
- DnB Nor har en global shipping-portefølje bestående av lån til de ledende industrielle aktørene i bransjen. Kundene kjennetegnes av store ressurser, høy grad av faste kontrakter for skipene, høy soliditet og gode likvide reserver, skriver banken i en børsmelding.

DnB Nor skriver at shipping-lånene har en kredittkvalitet, målt som forventet tap, som er bedre enn gjennomsnittet for bedriftsmarkedsporteføljen i sin helhet.

- Emisjon ikke nødvendig
DnB Nor gjentar at bankens kapitalisering er tilfredsstillende, og at konsernet opprettholder planen for oppbygging av kjernekapital.

- Planen tar utgangspunkt i at en emisjon ikke er nødvendig, ifølge meldingen.

Stiller til nettmøte
- For å gi markedet ytterligere innsyn vil det bli avholdt et nettmøte for investorer og analytikere mandag 24. november 2008 kl. 14.00. Der vil ledelsen av shipping-divisjonen ta imot og besvare spørsmål relatert til porteføljen. Som bakgrunnsinformasjon forut for møtet vil det bli lagt ut en presentasjon på konsernets nettsted dnbnor.com fredag 21. november innen kl. 12.00, skriver banken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.