DnB Nor setter opp boliglånsrentene med 0,25 prosentpoeng.

Norske banker har i lengre tid nølt med å sette opp sine boliglånsrenter til tross for at Norges Bank allerede har hevet renten to ganger siden den rekordlave bunnen på 1,25 prosent i høst. Dermed har mange norske boliglånskunder fortsatt kunnet glede seg over utlånsrenter på historisk lave nivåer.

- Dyrere for bankene
- Siden det er blitt dyrere for bankene å låne inn penger de siste ukene, øker også prisene på boliglån. DnB Nor øker både innskudds- og utlånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, skriver banken i en pressemelding.

Bankens laveste boliglånsrente er etter økningen 3,10 prosent.

- Når prisen vi betaler for penger øker, er vi også nødt til å heve våre priser på boliglån. Den nye renten gjelder fra 10. mars for dagens kunder. Innskuddsrentene våre økes også med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Karin Bing Orgland, konserndirektør for Retail Norge i DnB Nor.

Kalkulator:
Sjekk hvor mye dyrere lånet ditt blir

Rentehopp i mars
Bakgrunnen for bankenes nøling med å sette opp rentene er at pengemarkedsrentene har steget langt mindre enn styringsrenten til Norges bank. Det er pengemarkedsrentene, de såkalte Nibor-rentene, som danner utgangspunktet for hvilken kostnad bankene har på pengene de låner ut.

- Bankenes innlånskostnader har de siste ukene økt betydelig, og er i dag på et høyere nivå enn før jul. Blant annet har pengemarkedsrenten (3-måneders NIBOR) økt med rundt 0,25 prosentpoeng siden forrige rentemøte i Norges Bank, skriver DnB Nor i sin begrunnelse for dagens renteheving.

De fleste analytikermiljøene tror Norges Bank hopper over renteøkning i februar, og venter til i mars med å sette opp styringsrenten fra 1,75 prosent til 2 prosent.

Meglerhuset DnB Nor Markets tror sentralbanksjef Svein Gjedrem setter opp renten to ganger i år. En gang før sommeren og en gang etter.

Les:
Skagen tok svensk gull
- Boligprisene er for lave

<b>- Drøyer rentehoppet til mars</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.