Konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor er ikke sen om å ta en stor jafs av statens krisepakke.

DnB Nor er allerede klar til å hente inn 90 milliarder kroner fra statens redningspakke for bankene på opptil 350 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

<b>Her er krisepakken</b>

- Dette gjør det mulig for DnB Nor å legge til rette for bruk av boligkredittobligasjoner i størrelsesorden 90 milliarder kroner innen utgangen av første kvartal 2009. Å ha for mye uro og frykt er ikke bra. Derfor var det viktig og riktig at det kom tiltak som sikret ro og stabilitet, sier Bjerke til DN.

DnB Nor-sjefen avviser at banken har lagt føringer og press på myndighetene underveis.

Forfall
Ifølge Finansavisen hadde imidlertid ingen større grunn til å trekke et lettelsens sukk søndag ettermiddag enn nettopp Rune Bjerke, da DnB Nor de siste dagene skal ha vært i en presset situasjon.

Informerte kilder beskriver overfor avisen at banken må refinansiere hele 300 milliarder kroner før nyttår. Av dette beløpet skal 150 milliarder kroner ikke ha vært på plass. Og en refinansiering av lån til 150 milliarder kroner i dagens pengemarked ville ifølge avisen enten vært veldig dyrt, eller ikke gjennomførbart i det hele tatt. Det kunne ifølge Finansavisen ha tvunget DnB Nor til en rekke radikale og muligens smertefulle tiltak.

Banken skal i tillegg ha ytterligere låneforfall på 75 milliarder kroner i 2009.

DnB Nor sier til avisen at det er "meningsløst og villedende å se på gjeldssiden - det vil si bruttotall alene", og at nettotallet bare er en brøkdel av det angitte forfallsbeløpet ut året.





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.