DnB Nor Markets tar ut Gjensidige Forsikring, Sparebanken1 SR-Bank og Fred. Olsen Energy av porteføljen.

Det fremgår av meglerhusets ukesrapport mandag.

DnB Nor anbefaler en relativt diversifisert portefølje bestående av selskapene; Algeta, Wilhelm. Wilhelmsen, Deep Sea Supply, Statoil, RCCL, Subsea 7, BWG Homes og Morpol. Ingen nye selskaper tas inn i porteføljen denne uken.

Positiv til aksjer
DnB Nor Markets har endret sin anbefaling av aksjemarkedet fra nøytral til positivt. I begynnelsen av mars ble anbefalingen tatt ned som følge av situasjonen i Midtøsten, men nå mener meglerhuset at prisingen av aksjer er attraktivt.

"Aksjer er fortsatt attraktivt til riktig priset. Gjeninnhentingen av den globale økonomien startet i voksende økonomier i Asia, og har økt trekkraft i både USA og Europa. Basert på den fortsatte veksten, tror vi på høyere inntjeningsforventninger i 2011 og videre inntjeningsvekst i 2012", skriver DnB Nor Markets i en rapport mandag.

Meglerhuset mener at usikkerhetene de seneste ukene, situasjonen i Midtøsten, katastrofen i Japan og gjeldssituasjonen i Europa, er i ferd med å bli løst.

"Mens fornyet generell uro igjen kan oppstå i Midtøsten, for eksempel om kong Abdullah i Saudi-Arabia dør, er den rådende situasjonen tilstrekkelig under kontroll for at aksjemarkedene kan leve med det", heter det, ifølge TDN Finans.

I Japan er det mindre sannsynlig med et omfattende radioaktivt utslipp, mens i Europa har de viktigste landene vist at de har mulighet til å gjøre grep i forhold til gjeldssituasjonen og handler reaktivt.

Ifølge DnB Nor Markets handles aksjene i OSEBX-indeksen nå på en forward P/E på rundt 10,5 ganger, mot et historisk snitt på 12 ganger.

Les også:
God ukestart på børsen
AT&T kjøper T-Mobile
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.