Ifølge NA24 har DnB Nor sendt et varsel om søksmål til syv Terra-kommuner. Kommunene skylder tilsammen rundt 900 millioner kroner til DnB Nor.

Les: DnB Nor vil ha pengene

Bakgrunnen for kravet er at de syv Terra-kommunene fikk refinansiert en mislykket investeringspakke hos DnB Nor. Kommunene mente i ettertid at DnB Nor har deltatt i å finansiere noe som er ulovlig i henhold til kommuneloven, og har derfor har de bestemt at de ikke vil betale renter.

Les: Stopper betjening av DnB Nor-lån

Kommunene har totalt tapt rundt én milliard kroner på investeringer i finansielle instrumenter.

Ikke bankens feil
DnB Nor hevder at kommunene tok opp et regulært lån, som skal tilbakebetales. At pengene ble brukt til mislykkede investeringer tar ikke banken ansvar for.

10 millioner ekstra kostnad
Nå er lånene forfalt, og forsinkelsesrente på hele 12,75 prosent kommer i tillegg. Dette utgjør rundt 10 millioner kroner per måned for de syv kommunene, skriver NA24.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.