De siste årene har har DnB Nors internasjonale virksomhet utgjort en økende andel av bankens totale inntekter. Fra 2007 til 2009 steg andelen fra 7,4 prosent til 11,1 prosent.

Av de totale inntektene på 37,6 milliarder kroner ifjor kom 4,2 milliarder fra selskapets internasjonale virksomheter. Og veksten skal fortsette, lover DnB Nors konserndirektør Leif Teksum på bankens kapitalmarkedsdag i London torsdag.

- Vi har kommet oss godt gjennom den økonomiske nedturen og virksomheten fortsetter å vokse. Og vi ser fortsatt muligheter internasjonalt, sier Teksum på presentasjonen.

Banken ønsker å vokse innenfor områdene der den allerede har et solid fotfeste: Shipping og offshore, energi og sjømat. Dette er sektorer som er godt representert i norsk økonomi, men som også spiller en stadig større rolle globalt.

Energibank
Energisektoren blir blant de viktigste sastningsområdene fremover. Teksum viser til at verdens energietterspørsel er ventet å øke med 40 prosent i perioden fra 2005 og frem til 2030.

- Vi skal bli en ledende, global energibank innenfor utvalgte sektorer, sier Teksum.

- Vi har vært involvert i sektoren i mange år, men har vokst kraftig de siste årene, sier Teksum og viser til at banken har doblet overskuddet før skatt i sektoren i løpet av de siste tre årene.

Teksum mener grunnlaget for videre vekst innen energisektoren er svært godt.

- Innen Shipping og Offshore vurderer vi at offshore er det beste vekstsegmentet fremover. Vi ser at det er et stort behov for investering innen offshore, og vi vil være der for å støtte kundene våre.

Tradisjonelle områder
Banken vil konsentrere seg om et utvalg energikilder.

- Vi vil ikke være involvert i kjernekraft, kullkraft eller biodrivstoff. Vi ønsker å konsentrere oss om områdene hvor vi har en tradisjon, sier Teksum.

Satsningsområdene vil være olje og gass og fornybar energi. Innenfor fornybar energi vil oppmerksomheten i stor grad rettes mot vannkraft.

- Vi vil også i begrenset grad også satse på vindkraft og solenergi. Men dette er nye bransjer med mange risikoaspekter, sier Teksum.

I dag har DnB Nor en eksponering på rundt 85 milliarder kroner innenfor energisegmentet. Olje og gass utgjør litt over en tredjedel av eksponeringen, mens oljeservice står for rundt 24 prosent.

Fornybar energi står for de resterende 40 prosentene, med en klar overvekt innenfor vannkraft, som utgjør 32 prosent av eksponeringen.

Les også: Strammere, sterkere, raskere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.