Igår ble det kjent at Hattfjelldal, Hemnes, Rana, Narvik, Vik, Bremanger og Kvinesdal har vedtatt å stanse videre betjening av sine forpliktelser knyttet til avtaler med DnB Nor - altså stanse tilbakebetaling av lån.

Årsaken er at de mener DnB Nor har deltatt i å finansiere noe som er ulovlig i henhold til kommuneloven.

- Det er DnB Nors oppfatning at det foreligger gyldige avtaler som partene må etterleve, skriver storbanken i en pressemelding.

Les også: Stopper betjening av DnB Nor-lån

Banken hevder på sin side at den ikke har noe skyld i at kommunene totalt har tapt rundt én milliard kroner.

- Ikke rådgiver
- DnB Nor har ikke hatt noen rolle som rådgiver i tilknytning til kommunenes investeringer i finansielle instrumenter. Kommunene må selv, eventuelt sammen med Terra Securities, ta ansvaret for sine investeringsbeslutninger, skriver storbanken.

Banken har ikke tenkt til å ta på kommunene med silkehansker.

- Dersom kommunene ikke betaler terminbeløp ved forfall, vil vi måtte si opp kontraktene og kreve det samlede utestående innbetalt. Om nødvendig vil vi gå til søksmål for å inndrive våre krav, sier Trond Bentestuen, konserndirektør for kommunikasjon i pressemeldingen.

DnB Nor legger til at selskapet regner med å diskutere situasjonen med representanter for kommunene med det første.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.