Gode resultater over flere år har fylt opp kassen i DnB Nor.

Siden konsernet har mer enn nok med å fullføre fusjonen med Gjensidige Nor, er det lite trolig at det vil bli bruk for penger til ytterligere oppkjøp den nærmeste tiden.

Inntil ti prosent
Derfor foreslår styret i DnB Nor at det skal startes opp et tilbakekjøpsprogram for egne aksjer.

"Under fullmakten vil styret kunne gjennomføre tilbakekjøp av selskapets egne aksjer for samlet pålydende inntil 1.339.089.894 kroner svarende til ti prosent av aksjekapitalen. ", skriver DnB Nor i en pressemelding.

Øker aksjekursen
Norske aksjeselskaper som annonserer tilbakekjøp av egne aksjer, opplever en prisøkning på 2,5 prosent på annonseringsdagen, ifølge doktorgradsavhandlingen til Johannes A. Skjeltorp ved Handelshøyskolen BI. Det gjenstår å se om dette skjer med DnB Nor aksjen i dag.

Statens eierandel i DnB Nor vil ikke bli endret som følge av tilbakekjøpsprogrammet, skriver selskapet i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.