DNB Bank har endret sin konsernledelse. Endringene kommer for å få økt kraft bak DNBs strategiske løsninger, skriver banken i en pressemelding.

Liv Fiksdahl er ferdig som konserndirektør for IT og operations i DNB.
Liv Fiksdahl er ferdig som konserndirektør for IT og operations i DNB. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Liv Fiksdahl som har sittet som konserndirektør for IT og Operations siden 2013, og for Operations siden 2007, går ut av DNBs konsernledelse. Hun blir erstattet av Solveig Hellebust som nå blir konserndirektør for nye People and Operations. Hellebust satt tidligere som konserndirektør i hr. I tillegg er Alf Otterstad konstituert som ny konserndirektør for IT.

– Det er et nytt rigg hvor vi flytter operations over til et nytt område, samtidig som IT blir en rendyrket teknologienhet. Det blir en splitt, så da går Liv Fiksdahl ut og blir erstattet av Alf Otterstad, sier konserndirektør Thomas Midteide for Media og Marketing i DNB.

I tillegg går Bengt Olav Lund, Terje Turnes og Kari Olrud Moen ut av konsernledelsen.

DNB har gjort flere rokeringer i konsernledelsen. Trond Bentestuen har vært konserndirektør i Personmarked siden 2013. Nå bytter han stilling til konserndirektør for Wealth Management and Insurance. Med det tar han over for Bengt Olav Lund.

– Hvorfor bytter Trond Bentestuen fra personmarked til spareområdet?

– Det er konsernsjefen som setter sammen ledelsen som han mener er riktig. Det er gjort endringer i organisasjon og lagoppstillingen. Med det er det noen som går ut, noen som kommer inn og noen som bytter arbeidsoppgaver, sier Midteide.

Rasmus Aage T. Figenschou er konstituert som ny konserndirektør for New Business.

Nye i ledelsen

Blant de nye navnene i ledelsen finner vi Ida Lerner som blir ny konserndirektør for risikostyring. Hun har tidligere ledet DNBs avdeling i London. Lerner overtar Terje Turnes stilling. Han har sittet som konserndirektør for risikostyring siden 2015.

Ingjerd Blekeli Spiten kommer inn som ny konserndirektør for Personmarked, som Bentestuen har hatt ansvar for til nå. Etter to og et halvt år som viseadministrerende direktør i Microsoft Norge gikk hun inn i Telenor i slutten av august. Før hun gikk til Microsoft Norge har hun hatt flere sentrale stillinger i DNB. Spiten tar fatt på jobben som konserndirektør i januar 2018.

I tillegg blir Mirella Elisa Wassiluk ny konserndirektør for Compliance. Hun har tidligere sittet som avdelingsdirektør i Finansdepartementet og tiltrer sin stilling i april 2018.

Fortsetter

Kjerstin Braathen fortsetter i sin stilling som konserndirektør for Konsernfinans og Benedicte Schilbred Fasmer fortsetter som konserndirektør for bedriftsmarked. Braathen og Schilbred Fasmer har sittet i konsernledelsen siden henholdsvis 2017 og 2016.

Også Thomas Midteide fortsetter i stillingen som konserndirektør for Media og Marketing. Det samme gjør Ottar Ertzeid som konserndirektør for Markets. Harald Serck-Hansen blir også sittende som konserndirektør for Storkunder og Internasjonal. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Happy holidays!
Kjetil Wiedswangs julekalender: I morgen starter jødene sin desemberlysfest, Chanuka. Julen er i ferd med å bli en del av en flerkulturell vinterfestival. Happy Holidays!
01:26
Publisert: