På tross av solid oppgang på Oslo Børs hittil i år, så henger små og mellomstore bedrifter, den såkalte SMB-sektoren, fortsatt etter sammenlignbar utvikling for de største selskapene siden bunnen ble passert i mars 2009, ifølge DNB.

"Spesielt mot slutten av en sykel ser det ut til at SMB-sektoren kan gi meravkastning. Det kan indikere at det fortsatt er opphentingspotensial i dette segmentet. Etter hvert som større selskaper oppfattes som fullt priset og likviditeten i markedet samtidig stiger flytter investorenes jakt etter avkastning i større grad over på de mindre selskapene", heter det i meglerhusets morgenrapport.

DNB Markets arrangerer onsdag sitt årlige SMB-seminar. i forbindelse med seminar har meglerhuset valgt BWG Homes, Clavis Pharma, Opera, Golden Ocean og North Energy som sine foretrukne kandidater innen sektoren.

På kort sikt ser DNB spesielt høy risiko i North Energy.

"Resultatene fra leteboringen på Storebjørn er ventet i månedsskiftet mars/april og vil dermed kunne påvirke kursutviklingen vesentlig i begge retninger", heter det.

North Energy er onsdag ned 1,40 prosent til 9,86 kroner. Aksjen er opp 16 prosent hittil i år.

Les også:
DNB bytter Aker med Hydro


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.