Kjerstin Braathen er utnevnt til ny konserndirektør for finans (CFO) i DNB med virkning fra og med 1. mars 2017, melder selskapet mandag.

Hun erstatter Bjørn Erik Næss, som går av med pensjon og fratrer samme dato.

Overtar Braathens jobb

Braathen har frem til nå vært konserndirektør for Bedriftsmarked Norge i DNB og sitter i konsernledelsen. Hennes jobb blir overtatt av Benedicte Schilbred Fasmer, som starter i stillingen med umiddelbar virkning.

Fasmer har siden 2014 vært leder for DNB i Bergen og divisjonsdirektør for Bedriftsmarked Vestlandet. Tidligere har hun hatt lederstillinger i blant annet Argentum Asset Management og Sparebanken Vest, og hun er for øvrig styreleder for Oslo Børs VPS Holding og Oslo Børs ASA.

Ny direktørstilling

Samtidig blir Rune Garborg ny konserndirektør for Vipps og Betalingsformidling - en stilling som er ny i konsernledelsen i DNB.

«Garborg har siden februar ledet DNBs satsing på den digitale betalingsløsningen Vipps. Han kom da fra stillingen som divisjonsdirektør for Personmarked Kategori og Marked. Tidligere har Garborg blant annet vært markedsdirektør i DNB Eiendom», opplyser storbanken.

Ingen planer

Næss har ingen konkrete planer om hvilke oppdrag han går til etter drøyt ni år i Norges største bank.

- Jeg har hatt en pensjonsavtale som sier jeg kan fratre etter at jeg ble 62 år i august. Jeg har ikke tenkt å slutte å jobbe etter det, sier han.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert: