Kurdiske selvstyremyndigheter kom i går med pressemelding om de omstridte aksjekjøpene i oljeselskapet DNO i oktober i fjor.
Handlene ble gjort med regjeringens penger, angivelig på vegne av et tyrkisk selskap, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: 100 millioner i gevinst

Oljeselskapet DNO International sa det fikk 175,5 millioner kroner da det solgte aksjer til den kurdiske oljeministeren ifjor. Ifølge selskapets årsrapport fikk det kun 170 millioner kroner for aksjene og i helgen greide ikke selskapet å gjøre rede for millionene som er borte.

- Det kan være en skrivefeil eller hva som helst annet, men dette vet jeg ikke. Folk har tatt helg og jeg greier ikke å finne ut det nå, sa DNO-talsmann Ketil Jørgensen til DN.

Manglet ved en feil
I en børsmelding mandag skriver DNO at aksjesalget var registrert på to VPS-kontoer, med to salgspapirer på henholdsvis 169,7 millioner og 5,7 millioner kroner.

- Beklageligvis reflekterte informasjonen i årsrapporten kun det første salgspapiret på 170 millioner kroner, skriver DNO.

Dermed er det korrekte tallet for salget på 175,3 millioner kroner.

DNO presiserer at dette er en mindre feil, som selskapet vanligvis ikke ville sendt ut børsmelding for.

- DNO finner det imidlertid riktig å rapportere dette for å unngå yttereligere feilaktig mediespekulasjon, skriver selskapet i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.