Styrene i DNO International og RAK Petroleum har inngått endelig avtale om fusjon av virksomhetene. DNO overtar RAKs andeler som består av eierskap i et produserende felt og flere blokker under utvikling samt funn.

- Vi ser fusjonen som det første skrittet for å se DNO vokse i MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika, red. anm), sa DNO-sjef Helge Eide på en presentasjon mandag formiddag.

Transaksjonen verdsetter DNO til 9,50 kroner pr aksje og RAK Petroleums driftselskaper til 250 millioner dollar. DNO-aksjen sluttet på 5,47 kroner aksjen på fredag.

Mens DNO har en produksjon fra felt-andeler (working interest) på rundt 45.000 fat per dag, har RAK Petroleums datterselskaper rundt 7.500 fat per dag som nå blir fusjonert inn i DNO.

- RAK-andelene har potensial til å doble produksjonen i 2012 til 15.000 fat, sa Eide.

RAKs andeler blir betalt ved at RAK får 153,4 millioner DNO-aksjer. 9,5 millioner av disse er allerede utstedt, mens ytterligerere 143,9 millioner aksjer vil nå utstedes. Etter fusjonen vil RAK Petroleum eie 40,08 prosnet av aksjekapitalen, opp fra dagens eierskap på 30 prosent.

- Det er ikke ofte en slik portefølje blir tilgjengelig, sa Eide som mente RAK-andelene er bra for DNO fordi det diversifiserer selskapets portefølje.

Helge Eide opplyste også på presentasjonen mandag at selskapets andel på britisk sokkel og 5 prosentsandelen i en blokk i Equiatorial Guinea skal selges. Derimot mener DNO at Tunisia er attraktivt for ytterligere satsing.

- Vi vil sammenligne notater med vår RAK-organisasjon og se nærmere på å gå mer aggressivt inn i Tunisia.

Snuser på London-børsen
DNO International har intensjon om notering i London i 2012 fordi markedet er mer fokusert på E&P-selskaper i Midtøsten/Nord-Afrika. Det skal gi selskapet økt eksponering mot investorer og analytikere. Eide mente DNO kan være notert i London innen midten av 2012, men en notering vil være avhengig av utviklingen i markedsforholdene.

DNO-initiativ bak
Ifølge styrets nestleder Gunnar Hirsti i DNO var det ledelsen i DNO som tok initiativ til fusjonsforhandlingene i juli 2011.

Det opplyses videre at fusjonen er en del av DNOs strategi om å vokse i Midtøsten og Nord-Afrika.

RAK Petroleum er registrert i emiratet Ras Al Khaimah og er operatør for syv blokker i Oman og Forente arabiske emirater. Kun en av lisensene er i produksjonsfasen. RAK petroleum har også en 30 prosents eierandel i Hammamet-lisensen offshore Tunisia. Ifølge en fersk rapport fra DeGolyer & MacNaughton har RAK 51,96 millioner fat oljeekvivalenter i utvinnbare reserver.

Les også:
<b>Rakettvekst i DNO International</b>
<b>Styreformann: - DNO er underpriset</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.