DNO Initiativet (DNOi), en aksjonærgruppe bestående av rundt 450 DNO-aksjonærer, er veldig godt fornøyd med samarbeidet med RAK Petroleum, men medlemmene er trolig delt i oppfattelsen av løftingen av RAKs forpliktelse til nedsalg til 30 prosent eierskap i DNO.

Det sier DNO Initiativets talsmann Torstein Øygarden til TDN Finans søndag.

Søndag kveld sendte RAK Petroleum ut en pressemelding om at de etter initiativ fra DNOi har gått med på å løfte forpliktelsen om nedsalg fra 42,84 prosent til 30 prosent i DNO i løpet av 2012.

- Aksjekursen har tross mange selskapsspesifikke hendelser ikke utviklet seg så godt som vi ønsket og vi har fått en del signaler, fra flere hold, om at aksjen har blitt ganske mye shortet i den seneste tiden. Når en så stor post som tolv prosent skulle selges, er det åpenbart en del som ser det som en shortmulighet, sier Øygarden til TDN Finans.

Øygarden sier at styret i DNOi har jevnlig kontakt med RAKs konsernsjef og styreleder, som også er DNOs styreleder, Bijan Mossavar-Rahmani, og at de nylig møttes i Stavanger.

Talsmannen sier at det trolig blir delte meninger blant aksjonærgruppens medlemmer om fjerningen av betingelsen om at RAK Petroleum skal selge seg ned til 30 prosent.

- Den bindingen RAK hadde om å selge seg ned er de nå løst fra. Det som talte litt for å løse de fra den forpliktelsen er generelle uttalelser fra investeringsbanker i forbindelse med noteringer i London. De er entydig på at de ikke har noen betydning om hovedeier eier 40 eller 30 prosent, noe vi også har lyttet til, sier han.

Øygarden sier at samtalene med RAK-representanten foregikk med styret i DNOi, som ble satt på innsideliste. Dermed har det ikke blitt drøftet med aksjonærgruppens medlemmer, som han anslår har 60-80 millioner aksjer.

- Det vil helt klart kommer til å bli delte meninger om dette. Det var en del som oppfattet det som "make or break" at RAK skulle selge seg ned da vi skiftet side i fusjonssaken i høst, sier talsmannen.

Øygarden sier at DNOi har hatt et svært godt samarbeid med RAK-sjef Bijan Mossavar-Rahmani, og at tilliten har økt gjennom perioden de har samarbeidet.

Venter ikke salg av hele selskapet
Talsmannen ser personlig ikke for seg at DNO blir solgt, men at de kan komme til å selge eiendeler dersom den rette muligheten oppstår

- Jeg føler at aksjekursen ligger alt for lavt. Hver aksje representeter rundt et halvt fat olje, mens aksjekursen ligger på åtte kroner. Det er mitt personlige syn, og RAK ser poenget mitt. Det å selge aksjen dersom det kommer et bud med en premie på 30-40 prosent blir helt feil når kursen ligger på åtte kroner, sier han.

Øygarden er sikker på at DNO blir notert i London i 2012.

- RAK er like interessert som oss i å bli notert i London, men en går ikke på børs for en hver pris. Etter mitt syn trenger ikke DNO penger, men de må trykke aksjer for å gå på børs i London. Å trykke aksjer i dagens børsklima når en ikke har bruk for penger er mildt sagt ikke optimalt, sier Øygarden.

Han har ikke kjennskap til hvor mange aksjer selskapet har til hensikt å utstede ved notering.

Les også:
DNO knaller til
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.