Deutsche Bank tar opp dekning på DNO-aksjen med en salgsanbefaling og kursmål på 7,2 kroner, ifølge en oppdatering fra meglerhuset torsdag.

Meglerhuset påpeker at betalingene til DNO fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) den seneste tiden har vært sene som følge av KRGs finansielle utfordringer.

«Vi er bekymret for at planlagte investeringer i Tawke-feltet, og dermed produksjonen, kan komme til å falle som et resultat av dette», skriver Deutsche Bank i oppdateringen.

Videre vises det til at DNO har foreslått et kontant- og aksjetilbud for Gulf Keystone Petroleum, som er en annen aktør i det kurdiske området. Deutsche Bank-analytikerne tror dette tilbudet kan føre til et teknisk salgpress i DNO-aksjen hvis budet går gjennom.

DNO-aksjen er ned 5,53 prosent rundt klokken 12.30 torsdag ettermiddag.

Følg utviklingen i DNO-aksjen med DN Investor.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: