Myndighetene i Jemen kommer til å ta beslag i eiendommene til DNO, om de ikke betaler lønn til arbeiderne, skriver fagforeningsorganisasjonen Industri Energi, og viser til en nylig avsagt domstolskjennelise i landet.

Fagforeningen skriver at arbeiderne i Jemen har vært i konflikt med DNO i flere år. Nå har arbeiderne i Jemen gått til rettssak mot DNO fordi de ikke har fått lønn siden juni 2015.

«Den helt ferske dommen gir arbeiderne medhold», skriver Industri Energi, og legger til at de er sterkt kritisk til DNO, og har lansert en internasjonal solidaritetskampanje.

Industri Energi har også nylig vært i flere møter med norske DNO-aksjonærer samt Utenriksdepartementet.

«Loven i Jemen sier at om et selskap får konsesjon til å drive et felt, må selskapet betale lønn og sosiale forpliktelse så lenge selskapet har konsesjon. Dommen som kom i slutten av august slår fast at DNO må betale lønn og sosiale forpliktelser til arbeiderne. Om ikke vil myndighetene i Jemen ta beslag i eiendommene eller andre verdier til DNO i Jemen og tvangsinnkreve pengene», skriver Industri Energi.

Følg direkte: Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:

Ville du satt deg inn i en førerløs taxi?
Dette kan bli virkeligheten hvis disse taxiene som NuTonomy testet i Singapore, kommer på veien som planlagt.
00:48
Publisert: