Det melder KRG torsdag.

Dette er mer enn lovet av oljetraderne som myndighetene har inngått avtaler med, til tross for KRGs oljeeksporter er blitt rammet av sabotasje og tyveri den seneste tiden.

KRG skriver også at regionens uavhengige oljeeksporter er målsatt til 500.000 fat per dag, når man går ut fra uavbrutt rørledningseksport, med en gjennomsnittlig pris på 55 dollar fatet ut 2015. Det estimeres at eksporten vil gi rundt 850 millioner dollar i inntekter til regionen per måned.

Dette er nok til at myndighetene kan sette av «noe penger» til å betale de internasjonale oljeselskapene som produserer i irakisk Kurdistan, slik at selskapene kan opprettholde og øke sine eksporter ytterligere, skriver KRG.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.