De kurdiske regionale myndighetene i Nord-Irak (KRG) mener det nå ikke er noen hindre for at de kan eksportere olje til USA og andre steder, etter en kjennelse fra en amerikansk ankedomstol mandag. Det melder KRG tirsdag.

KRG skriver at gårsdagens kjennelse vil føre til at Iraks oljedepartement «må droppe sitt grunnløse søksmål, ettersom KRG-oljen allerede er solgt og levert».

«Selv om KRG mener saken burde blitt avsluttet tidligere, og for andre grunner, forblir statusen den samme: Det er intet forbud for KRG mot å eksportere olje til USA eller andre steder, og KRG vil fortsette å eksportere, i henhold til den irakiske grunnloven», heter det.

I de offisielle rettspapirene, datert 21. september, står det imidlertid at Iraks oljedepartement i første rettsinstans reiste søksmål hvor det hevdes at KRGs forsøk på å selge en last olje i USA var ulovlig. KRG ba retten forkaste søksmålet, noe retten avviste. Denne beslutningen har KRG anket.

Det heter videre at KRG har solgt den aktuelle oljelasten i et annet land (Israel) i mellomtiden, noe Iraks oljedepartement mener gjør anken irrelevant. Salget og leveringen av den aktuelle oljen er ikke bestridt.

Ankedomstolen skriver den er enig med Iraks oljedepartement, og derfor forkaster KRGs anke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.