Oslo børs beveget seg lite gjennom dagen, men oljeselskapet DNO falt 5,44 prosent.

company:dno

Mandag ble det kjent at de regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) og de sentrale myndighetene i Bagdad nærmer seg enighet om oljeeksport, noe som normalt ville trekke aksjen i positiv retning.

Den kurdiske avisen Rudaw melder imidlertid mandag kveld at partene fortsatt ikke er kommet til enighet, men at forhandlingene fortsetter, ifølge TDN Finans.

- Vi vil fortsette våre forhandlinger med KRG for å løse problemet med eksporten av olje, sier oljeminister Abdul Karim Luaibi i Irak til Rudaw.

DNO legger frem resultattall for fjerde kvartal førstkommende torsdag, og ventes legge frem et driftsresultat på 322 millioner kroner, ned fra én milliard kroner i samme periode i 2012, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Seadrill falt
Seadrill var lenge blant taperne på Oslo Børs tirsdag, men kom litt opp utover ettermiddagen før den falt igjen etter at handelen på Nyse-børsen åpnet.

Aksjen endte ned 5,1 prosent til 208,40 kroner på Oslo Børs, og var tirsdag ettermiddag ned 4,3 prosent til 34,33 dollar på Nyse.

Aksjen var tynget av en rapport fra DNB Markets, der de etter en kanalsjekk skriver at de tror Transocean har det laveste budet på 440.000-450.000 dollar per dag i Petrobras anbudsrunde for ultradypvannsrigger.

Petrobras` anbud er for en eller flere ultradypvannsrigger for kontrakter på tre år med oppstart i midten av 2015.

DNB tror Transoceans bud er for boreskipet «Dhirubai Deepwater». Etter Transoceans bud så tror DNB at det er Sevan Drillings nybygg nummer fire som har et bud på rundt 490.000 dollar pr dag.

Andre budgivere er det lokale selskapet Queiroz Galvao, Seadrill, Maersk, Ensco og Pacific Drilling. Budet fra Queiroz Galvao er på 530.000-535.000 dollar pr dag, mens Seadrills bud skal være på 545.000 dollar.

«Vi tror budet fra Transocean er på et nivå som kan få så stor interesse fra Petrobras at de vil tilby kontrakt for «Dhirubai Deepwater», og potensielt sett flere rigger», heter det.

Mener dagratene skal ned
Ifølge DNB er det nødvendig for de andre riggselskapene å matche Transoceans bud hvis flere kontrakter skal bli tilbudt.

Meglerhuset mener forventningene i aksjemarkedet til dagratene nå er for høye, og estimerer at raten for en moderne ultradypvannsrigg på tre årskontrakt fra midten av 2015 vil være på 484.000 dollar. Fra starten av 2016 så estimerer DNB at dagraten for tilsvarende kontrakter vil falle til 450.000 dollar.

Det var usikkert om mobilisering inngikk i rateanslaget på 440-450.000 dollar, der noen mener at dersom mobilisering hensyntas vil raten være noe høyere enn dette nivået.

Transocean-aksjen var ned 2,4 prosent til 42,08 dollar på Nyse-børsen tirsdag ettermiddag.

Det var omsatt Seadrill-aksjer for 507 millioner kroner på Oslo Børs, og var dermed dagens mest omsatte aksje.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,15 prosent til 548,04 poeng, omsatt for 3,4 milliarder kroner.

Les også:
Vedder milliarder på børsfall

- Eksporten av olje vil starte denne uken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.