DNO International solgte onsdag 7.736.245 aksjer i Det norske oljeselskap, eller 11,9 prosent av selskapets aksjekapital, til kurs 32,50 kroner.

Etter salget eier DNO 16.231.255 aksjer i Det norske oljeselskap, noe som tilsvarer 25 prosent av aksjekapitalen.

DNO ble storaksjonær i Det norske som følge av sammenslåingen mellom Pertra og DNOs norske lisenser. Men en klausul i fusjonen satte som krav at DNO forpliktet seg til å redusere sin eierandel fra knapt 37 til 25 prosent i Det norske innen utgangen av mars.

I en separat melding opplyset det at Sector Asset Management-fond har kjøpt det samme antallet aksjer i Det norske oljeselskap som DNO har solgt. Etter kjøpet eier Sector Asset Management totalt 9.405.772 aksjer i Det norske oljeselskap, noe som tilsvarer 14,49 prosent av selskapet.

Det norske-aksjen har falt kraftig etter oljepris-kollapsen. DNO valgte å selge etter at aksjen har steget drøyt ni prosent siden nyttår. De siste 12 månedene har aksjen dog mistet nær 56 prosent av sin verdi.

DNO International, som nå eier 25 prosent av Det norske, har krevd en ekstraordinær generalforsamling i Det norske for å velge nytt styre.

Styreleder Kåre Gisvold i Det norske oljeselskap sier til nyhetsbyrået TDN Finans at det ikke har vært kontakt mellom styret og Sector Asset Management om valg av nytt styre i Det norske oljeselskap.

Sector Asset Management har ingen kommentar til TDN Finans utover det som står i dagens flaggemelding.

Les også:
Oljeslag 2. februar
- Ute etter pengene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.