Da bør du kanskje søke jobb hos Google, Kahoot eller Birken.

I 2014 gav daværende Oslo-ordfører, Fabian Stang, de ansatte forbud mot å se OL på arbeidsplassen. Ikke alle var like fornøyde med det. Nå nærmer mesterskapet seg igjen og flere av sendingene fra Peyongchang vil i år bli sendt i kjernearbeidstiden – men det ser ikke ut til å bekymre den jevne nordmann.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Get TDC, svarer 24 prosent at de vil følge med på OL fra jobb. Sier sjefen nei, svarer 14 prosent at de vil snik-se likevel.

Er sjefer og ansatte på bølgelengde i 2018, tro? Det kan faktisk virke sånn.

 

OL-gull i egne rekker

Google Norge-sjef Jahn Grønbech.
Google Norge-sjef Jahn Grønbech. Foto: Privat
– Hvis de ansatte vil ta seg 32 minutter pause for å se en 15 kilometer uten Northug, ja – så er det helt ok. I Google er det ikke når du jobber som er avgjørende, men hva du faktisk gjør, sier Norge-direktør, Jahn Grønbech som legger til at gull i egne rekker naturligvis gjør det enklere å rettferdiggjøre OL-frikort:

– Google Norge har den eneste olympiske gullmedaljen i hele organisasjonen, via Halldor Skard Jr. Vi er nok litt ekstra interesserte her oppe når vinter-OL starter.

– Blir det OL på sjefskontoret også?

– Selv om årets utgave mister litt av sjarmen på grunn av dopingskandaler, krangling rundt uttak og at Northug ikke deltar, skal jeg få med meg av alt av langrenn og alpint. Som gammel skiløper har jeg alltid vært ekstremt opptatt av store mesterskap.

En selvfølge

Ingunn Rønning Kleven, markedssjef i Birken.
Ingunn Rønning Kleven, markedssjef i Birken. Foto: Privat
Har man OL-gull i rekkene, er det altså gode sjanser for OL-aksept på jobben. Ingunn Rønning Kleven, markedssjef i Birken, sier at det samme gjelder når sport er kjernen i bedriften.

– Idrett og arrangement er alfa og omega for oss i Birken, noe som naturligvis betyr at OL er viktig for oss å følge med på, sier hun.

Og legger til:

– Hos oss blir vi målt på resultat og hva vi får til. Ønsker man å se en OL-sending i arbeidstiden er det helt greit, men da må man nok jobbe litt kveld for å få unna alle gjøremål. Jeg skal prøve å få med noe fra kontoret, heldigvis er jeg en av dem som er fan av oppsummeringene.

 

Trykk her for å få tilbud på en komplett TV- og bredbåndsløsning til din bedrift installert til OL

Kahoot!-gründer Johan Brand.
Kahoot!-gründer Johan Brand. Foto: Gorm K. Gaarde, Oslo Innovation Week

Mener OL er positivt for arbeidskulturen 

Johan Brand - gründer av Kahoot, partner i We Are Human og kaptein på EntrepreneurshipOne, tror arbeidstimer som forsvinner til OL betales med ny motivasjon.

Som hos Google, Birken - og i motsetning til Stang, tror han den moderne organisasjonsstrukturen er rustet for å tåle et OL hvert fjerde år.

– Hadde vi hatt noe så dumt som et forbud ville jeg ha sagt; håper konkurranseinstinktet vekkes av OL.

At OL i arbeidstiden gir mer enn det tar, er Brand helt sikker på:

– Noe av det morsomste med OL er alle grenene man vanligvis ikke får noe god dekning av. Og helt seriøst - OL bringer oss sammen gjennom felles opplevelser. Vi kan lære mye av fokuset og prestasjonskulturen rundt OL-utøverne.

 

This is a video

 

Nettet kan fort kollapse

Og det er ingen tvil om at nordmenn er sportsinteresserte og spesielt når det kommer til vintersport. I fjor ble Norge blant annet kåret til verdens fremste idrettsfolk av «Greatest Sporting Nation».

Men det betyr også at nettet fort kan bryte sammen, hvis alle ansatte sitter på jobb og streamer sendingene fra mobil eller pc-en sin.

– Dette fenomenet ser vi hvert år, sier Anita Soleid.

Soleid er markedssjef i Get TDC, som leverer kommunikasjonsløsninger til blant annet Forsvaret, Politiet, og andre virksomheter som er helt avhengige av høy oppetid.

– Det gjelder ikke bare OL, men alle store sportsarrangementer. Når mange på jobben streamer video samtidig makser de ut bredbåndskapasiteten til bedriften. Dette innebærer at andre kritiske tjenester som mail og andre støttesystemer blir tregere eller går helt ned.

Get TDC tilbyr derfor bedrifter nå en løsning på problemet:

Foto:
 

• Mulighet for «små» bedrifter å få en profesjonell bredbånds- og TV-løsning som inkluderer digital skilting via et enkelt brukergrensesnitt.
• Kombinerer infoskjerm og TV-bilde på samme skjerm. Du bestemmer hva som skal vises på infoskjermen som eksempel værmelding, rutetider, nyheter etc.
• Tøff og fremtidsrettet tjeneste med IP-TV – få tilgang til nye tjenester uten å måtte kjøpe ny dyr hardware
• TVaas – No hazzle – bare å henge TV rett på vegg uten dekoder
• All drift inkludert - Ingen skjulte kostnader
• Leverandør tar totalansvar for hele løsningen

 

Trykk her for å se når OL-favorittene dine kan vinne gull i arbeidstiden

Denne artikkelen er laget på vegne av en annonsør. Journalistene i Dagens Næringsliv har ikke noe med innholdet å gjøre. Annonsørinnholdet er produsert av .