Dollar svekkes ytterligere mot euro og andre hovedvalutaer torsdag morgen. Markedet venter at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve vil iverksette ytterligere pengepolitiske lettelser ved avslutningen av sitt todagersmøte torsdag.

Fed har sendt ut en rekke signaler de seneste månedene, med antydninger om at banken er klar til å lansere et nytt program for å styrke den økonomiske veksten.

I valutamarkedet har utslagene vært små, men euroen har styrket seg ytterligere mot dollar og EURUSD handles over 1,29 i morgentimene.

Nordea Markets venter i likhet med konsensus at den amerikanske sentralbanken vil lansere QE3. Meglerhuset peker på varierende nøkkeltall gjennom sommeren og svak ISM-indeks, kombinert med svakere utvikling i arbeidsmarkedet.

«Vi antar at Fed vil legge opp til å kjøpe obligasjoner for mellom 500 til 750 milliarder dollar, med hovedfokus på obligasjoner med sikkerhet i pantelån til boligformål. Et alternativ vil være at Fed istedenfor sier de inntil videre vil kjøpe obligasjoner for mellom 50 til 75 milliarder dollar hver måned. Kjøpene vil da først vedtas avviklet når sentralbanken mener situasjonen i arbeidsmarkedet er i klar bedring», skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Italienske myndigheter skal torsdag forsøke å plassere 6,5 milliarder euro i langsiktige obligasjoner, ifølge DNB Markets, som mener at markedsaktørene samtidig er på alerten angående en mulig spansk søknad om krisefinansiering. En slik søknad er en forutsetning for at ESB skal tre inn i markedet og kjøpe obligasjoner».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.