Styret i det oljekriserammede lille seismikkselskapet har enstemmig kommet til konklusjonen at det ikke lenger er grunnlag for fortsatt drift

Selskapet vil derfor i dag begjære seg selv konkurs, opplyses det i en melding mandag.

Det vises til at markedet har ytterligere forverret seg og at forventet tidsplan for en bedring i markedsforholdene har blitt ytterligere utvidet og at forhandlingene med interessentene i selskapet om en restrukturering ikke har ført frem.

Dette reflekterer den manglende interessen i investormarkedet, ifølge Hokholt.

- Utsiktene er jo ganske dystre dessverre, sier han.

Handelen stanses

Som en konsekvens av konkursbegjæringen, vil all handel med selskapets aksjer og obligasjoner bli stanset, fremgår det.

«Siden selskapet og datterselskapet Dolphin Geophysical vil begjøre seg selv konkurs, i samsvar med ovennevnte, vil selskapet be om at handel ikke vil bli gjenopptatt», heter det.

– Det tragikomiske er jo at vi faktisk har en bra kontraktsdekning på de fire båtene vi driver nå, sa finansdirektør Erik Hokholt i Dolphin til DN i forrige uke.

Til TDN Finans sier han mandag at tilgangen på ny kapital var utløsende faktor for at selskapet leverte inn konkursbegjæring mandag.

- Ser usikkerhet

GC Rieber Shipping har utestående fordringer på 20 millioner dollar hos Dolphin Group. Selskapet ser usikkerhet knyttet til dekningen for kravene etter at Dolphin Group vil begjære seg selv konkurs mandag, opplyses det i en melding mandag.

GC Rieber Shipping har tre skip utleid på lange kontrakter til Dolphin Group, og vil umiddelbart starte en prosess for å vurdere alternative engasjement for skipene.

Finansdirektør Erik Hokholt i seismikkselskapet Dolphin Geophysical, her på oljeseminar på Grand Hotell i mars i år.
Finansdirektør Erik Hokholt i seismikkselskapet Dolphin Geophysical, her på oljeseminar på Grand Hotell i mars i år. (Foto: Per Thrana)

Ingen ringvirkninger

Hokholt tror ikke konkursen vil føre til ringvirkninger i form av nedskrivinger i bransjen. Han opplyser at det er de to norske selskapene Dolphin Group ASA og Dolphin Geophysical AS som er begjært konkurs.

- Foreløpig er ikke de utenlandske selskapene inkludert i dette. Det blir opp til banker og bobestyrer å ta stilling til hva som skjer med disse, sier Hokholt.

Han vil ikke spekulere i om selskapet eventuelt kan fortsette drift i et av disse selskapene.

- Dette er opp til bankene og bobestyrer å bestemme. Men konkursbegjæringen som er sendt inn fra vår side gjelder de to norske selskapene, fremholder Hokholt.

Hundre rammes

Driftsselskapet Dolphin Geophysical AS har datterselskaper i USA, England og Singapore.

I den norske aktiviteten er det om lag 100 personer som blir rammet av konkursen, opplyser Hokholt.

- Det er det triste i dette. I tillegg til leverandører og andre, så har vi bygget opp en organisasjon med veldig mange dyktige folk, sier han.

Hokholt sier begrensningen i det å få inn ny kapital var utslagsgivende for at selskapet nå har begjært konkurs.

- Det er klart at man kan restrukturere så mye man bare orker, men hvis man ikke da samtidig klarer å fylle på med ny kapital går det ikke. Det er betingelsene som ny kapital stiller til de eksisterende interessentene som kanskje er for utfordrende, sier Hokholt.

Han understreker at selskapet har hatt god dialog med interessenter, men at det i dagens markedssituasjon- hvor oljeprisen er i fritt fall og utsiktene for 2016 svært svake, har vært vanskelig å få ny kapital inn på eiersiden.

Ønsket løsning

Hokholt sier at Dolphin Group ønsket å få til en løsning med varighet på 24 måneder, og ikke bare hente et minimum av kapital for å overleve til sommeren 2016.

- Vi ønsket en toårsperiode fordi vi vet at markedet kommer tilbake en eller annen gang, men visibiliteten er veldig usikker nå, sier han.

Dolphin Group eier ikke skip selv.

Deres mest verdifulle eiendeler er multiklientbiblioteket og seismisk utstyr, i tillegg til fordringer og eksisterende kontrakter.

Hokholt mener det ligger en betydelig verdi i biblioteket ettersom det er skutt i attraktive områder og er 3D-seismikk.

 

Les også:

Asia i dag: Venter på devaluering av kinesisk yuan  

Hyttesalget tar av: - Dette er et toppår

Vil ikke se hvor jobbsøkerne har gått på skole

Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.