Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn møter tirsdag selv i retten for å overbevise dommerne i Lille om at han ikke tilhørte den harde kjerne i et prostitusjonsnettverk.

Strauss-Kahn, som var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) fram til 2011, risikerer fengsel og bøter dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen.

Tirsdag er det 65-åringens tur til å forklare seg i halliksaken som nå er inne i sin andre rettsuke i den nordfranske byen Lille. Den tidligere IMF-sjefen har innrømmet å ha deltatt på sexfester, men hevder han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Strauss-Kahn har nå tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington. To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

Det er ventet at den tidligere finansministeren vil hevde at han rett og slett er en vellystende mann som deltok i orgier med andre villige voksne. 65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som IMF-sjef i 2011 etter overgrepsanklager.

Strauss-Kahn er blant totalt 13 som står tiltalt i Lille for hallikvirksomhet, noe som har en strafferamme på ti års fengsel i Frankrike. Blant 65-åringens medtiltalte er både politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Strauss-Kahn risikerer ti års fengsel for hallikvirksomhet