Den føderale dommeren Ralph Beistline stoppet onsdag selskaper fra å utvikle olje- og gassfelt på lisenser i Tsjuktsjerhavet utenfor Alaska som følge av at de føderale myndighetene ikke skal ha fulgt miljølover før de solgte borerettighetene.

Det meldte Associated Press.

Ifølge dommeren klarte ikke de amerikanske boremyndighetene, Minerals Management Service, å analysere effektene på miljøet av en utvikling av området.

Lisenssalget i februar ga inntekter på nær 2,7 milliarder dollar til føderale myndigheter fra salg av lisensområder på 2,76 millioner acres.

25. januar i år meldte Statoil om en avtale der Statoil kjøpte en andel på 25 prosent i 50 lisenser i Tsjuktsjerhavet som ConocoPhillips ble tildelt under lisensrunden på USAs ytre kontinentalsokkel i 2008.

Les også: Statoil borer dypt nær Mexicogulfen

<b>Nekter Obama å forby oljeboring</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.