Oslo Børs falt med tre prosent da handelen åpnet klokken ni.

Sjefstrateg Leif Rune Rein i Nordea Markets fulgte nøye med da Oslo Børs åpnet onsdag morgen.

- Den var ned tre prosent på det verste, nå har den hentet seg tilbake, konstaterte han etter noen minutter av handelen.

Les alt om presidentvalget her!

Rødt hele dagen

- Reaksjonen var mildere enn vi fryktet. Asiatiske markeder falt mer umiddelbart. Så vi har fått en tilbakegang etter det første sjokket, sier han.

Her er taperlisten på Tokyo-børsen  

- Hvordan blir dagen i dag?

- Den blir rød hele dagen igjennom. Jeg tror den vil ende ned tre prosent totalt i dag. Det er usikkerhet, usikkerhet, usikkerhet, det er det som kommer til å prege dette. Det har påvirket Asia, vi vil se det i valutamarkedene, rentemarkedene, i fremtidshandlene på amerikanske markeder. Men kanskje det ikke blir så dramatisk som det var initielt, sier Rein.

Sjokk

Han tror markedene raskt vil hente seg inn.

- Dette er sjokket nå først. Så etter hvert vil realismen komme.

Etter hvert vil markedet komme tilbake til de fundamentale forholdene, sier Rein.

- Markedene i dag vil bli preget av denne frykten, så vil det vare en tid. Om det er en dag eller tre uker, er vanskelig å si, sier han.

Rein påpeker at det ikke er gitt at Donald Trumps politikk vil være udelt negativt for amerikansk økonomi.

Kan være positivt

- Det er ikke sikkert at dette er langsiktig negativt, selv om det føles veldig dramatisk nå, sier Rein.

- En del av det som Trump har signalisert kan være positivt for veksten, for eksempel ved at man vil kutte skatter og vil øke infrastruktur-investeringer. Noe vil være negativt, og det dreier seg om handelspolitikken. Men vi vet tross alt ikke ennå hva som blir utfallet. Trump kommer ikke inn i Det hvite hus før 20. januar.

Les også:

Trump sender Børsen ned  

Trumps triumf

-Oljeprisene vil bli knust hvis Trump velges. Effekten vil være sterkere enn brexit

-Vi er midt i en voldsom omveltning av posisjonene

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.